Συντηρεί την αισχροκέρδεια στο ρεύμα η πολιτική της ΝΔ

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2022 14:44

Η πολιτική της ΝΔ συντηρεί την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, αναφέρει η Άννα Βαγενά με αφορμή τις νέες αυξήσεις στην τιμή ρεύματος τον Ιανουάριο.


«Για ακόμα μία φορά πρωταθλήτρια η χώρα μας στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, επιτείνοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας, προσθέτοντας πως «την ίδια στιγμή μεγάλες αυξήσεις από 18% έως και 41% αναμένονται στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων.
Οι τιμές της κιλοβατώρας πήραν «φωτιά» σε σχέση με τον Δεκέμβριο, εξαιτίας των υψηλών τιμών της χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, την ώρα που η πολιτική της ΝΔ συντηρεί την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας. Οι πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα. Αποκαλυπτική είναι η πανελλαδική έρευνα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία περίπου 1 στους 5 καταναλωτές (22%) ηλεκτρικού ρεύματος και 1 στους 4 καταναλωτές (25%) θέρμανσης δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τους αντίστοιχους λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή, έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, δείχνει ότι το 20% έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεών του. Η μόνη λύση είναι μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που με αίσθημα δικαιοσύνης θα πατάξει την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που θησαυρίζουν και θα νοιαστεί για τους πολλούς και αδύναμους οικονομικά που υποφέρουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass