Στυλοβάτες της αγροτικής οικονομίας οι Συνεταιρισμοί

«ΑΡΓΙΣΣΑ» ΚΑΙ «ΓΑΙΑ FRUIT» Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2022 14:00

Για την αναγκαιότητα στήριξης των συνεταιρισμών που αποτελούν τον στυλοβάτη της αγροτικής οικονομίας, αλλά και των δέντρων που αποτελούν βασική καλλιέργεια στην επαρχία Τυρνάβου, συζήτησε η γενική γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, με τη διοίκηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών «Άργισσα» και «Γαία Fruit» στα Δένδρα Τυρνάβου.


Η Λαρισαία πολιτικός ενημερώθηκε από τους συνεταιριστές για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες κατά την καλλιεργητική περίοδο και κατά τη συγκομιδή, η έλλειψη εργατών γης, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, κυρίως στα φρούτα αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο, για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Ακόμη, στο τραπέζι τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα των δύο συνεταιρισμών και των παραγωγών της επαρχίας, όπως είναι η εκκρεμής αίτηση του Συνεταιρισμού «Άργισσα» -εδώ και δυόμισι χρόνια- ένταξης του στο Νet metering για αυτοπαραγωγή ενέργειας, ενώ από την πλευρά του Συνεταιρισμού «Γαία Fruit» ζητήθηκε η χορήγηση της κρατικής βοήθειας, που δόθηκε σε κάποιους Συνεταιρισμούς, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ύψους 72 ευρώ/στρ., να δοθεί σε όλους. Ακόμη, υπάρχουν εκκρεμότητες στην επιστροφή πετρελαίου για το έτος ‘21 και αποζημιώσεων για τον παγετό της άνοιξης του 2022 σε αρκετούς αγρότες.
Η κ. Καραλαριώτου, αφού δεσμεύτηκε να προωθήσει τα παραπάνω ζητήματα στο ΥΠΑΑΤ, δήλωσε πως αποτελεί αναγκαιότητα να βρεθούν κονδύλια για τη δίκαιη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μέσω της σωστής αξιοποίησης δράσεων και προγραμμάτων της νέας ΚΑΠ. Επί της ουσίας αποτελεί εθνικό στοίχημα η στήριξη συλλογικών σχημάτων και των δενδρωδών καλλιεργειών».
Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Άργισσα» η κ. Καραλαριώτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αλέξανδρο Μπαντραλέξη, τα μέλη Κλ. Παπαοικονόμου, Θ. Παπαοικονόμου και τον γεωπόνο του Συνεταιρισμού Κ. Γκάτσιο. Στον Συνεταιρισμό «Γαία Fruit» συνομίλησε με τον πρόεδρο Χρήστο Τασιούλα, τον γ.γ. Χρήστο Γενιτσεφτσή, τον ταμία κ. Θεοφάνη Μπαντραλέξη και το μέλος κ. Κωνσταντίνο Γκανάτσιο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι παραγωγοί Χρ. Γκανάτσιος, Π. Γκανάτσιος, Ι. Σαμαράς, Ι. Παζάρας, Κ. Γκανάτσιος, Γ. Ντόνας και ο γεωπόνος Θ. Καρυώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass