Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2022 15:08

Το σχέδιο της Θεσσαλίας για την κλιματική αλλαγή
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛ»

Εκδήλωση αξιολόγησης για το υπάρχον «Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, τις ώρες 5:30 μ.μ. -9:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα (οδός Ρούσβελτ 14), από το Πράσινο Ινστιτούτο. Να σημειωθεί ότι το Πράσινο Ινστιτούτο υλοποιεί το 2022-23 το έργο «Περιφερειακές προσαρμογές στην Κλιματική Αλλαγή», με τη χρηματοδότηση του «Green European Foundation». Πραγματοποιείται η ενδεικτική διερεύνηση της Κλιματικής Προσαρμογής τεσσάρων Περιφερειών (Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου) και οι προβλέψεις στα υπάρχοντα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ). Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο εκδηλώσεις (Βόρειο Αιγαίο 22/11, Κεντρική Μακεδονία 5/12). Με την ολοκλήρωση όλων θα ακολουθήσει γενική σύνθεση των συμπερασμάτων και η δημοσιοποίησή τους.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στη Λάρισα είναι το εξής:
5:15-5:30 μ.μ. Προσέλευση.
5:30 μ.μ. Έναρξη. Προεδρείο: Νίκος Πουτσιάκας, μέλος του δικτύου πράσινων αυτοδιοικητικών συνεργάτης του Πράσινου Ινστιτούτου.
5:30-6:00 μ.μ. Χαιρετισμοί.
6:00-6:15 μ.μ. Ηλίας Γιαννίρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα από τις διερευνήσεις του Πράσινου Ινστιτούτου για την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
6:15-6:30 μ.μ. Σταύρος Σολωμός, ερευνητής Γ’, Κέντρο Έρευνας Φυσικής τους Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Εκτίμηση Αναμενόμενων Κλιματικών Μεταβολών στη Θεσσαλία».
6:30-6:45 μ.μ. Παναγιώτης Πανάγος, Research Officer στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει εισήγηση με θέμα «Το έδαφος και η αξία του για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε σχέση με το ΠεΣΠΚΑ Θεσσαλίας».
6:45-7:00 μ.μ. Μυλόπουλος Νικήτας, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Υδρολογίας και Υδατικών Πόρων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εισηγητής με θέμα: «Η λειψυδρία είναι πολιτική: το παράδειγμα της Θεσσαλίας».
7:00-7:15 μ.μ. Αντώνης Σκουλούδης, επίκουρος καθηγητής, Τμ. Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα αναπτύξει το θέμα: «Διερεύνηση της ικανότητας ανθεκτικότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε πλημμύρες-Αναφορά στην περίπτωση του Ιανού στη Θεσσαλία».
7:15-7:30 μ.μ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, περιβαλλοντολόγος, MSc, υποψήφιος διδάκτορας πληθυσμιακής Οικολογίας στο Παν/μιο Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει τις «Επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα της Θεσσαλίας».
7:30-7:45 μ.μ. Αργυρόπουλος Ζήσης, χημικός-περιβαλλοντολόγος θα μιλήσει για το «Το κλιματικό μέλλον στη Θεσσαλία».
7:45-8:00 μ.μ. Βούρος Παναγιώτης, περιβαλλοντολόγος, θα παρουσιάσει το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Θεσσαλίας.
8:00-8:15 μ.μ. Ερωτήσεις. 8:15-8:25 μ.μ. διάλειμμα.
8:25-9:00 μ.μ. Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή των εισηγητών. Συντονισμός: Νίκος Πουτσιάκας, «Αξιολόγηση του ΠεΣΠΚΑ Θεσσαλίας.- προτάσεις- μέτρα υλοποίησης- Αναθεώρηση».
9:00-9:10 μ.μ. Ηλίας Γιαννίρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου: Κλείσιμο-Τα επόμενα βήματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/84116050471 Meeting ID: 841 1605 0471

 
 Διαμαρτυρία δασκάλων
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας «Κων. Κούμας» σήμερα Πέμπτη και ώρα 1 το μεσημέρι.
Παράλληλα, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Ο Σύλλογος διεκδικεί: «Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, απόδοση του Μ.Κ. 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων». Σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουμε άλλο. Εδώ και 12 χρόνια βλέπουμε τον μισθό μας να μειώνεται, να εξανεμίζεται από το τεράστιο κύμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους. Η αγοραστική δυνατότητά μας έχει μειωθεί μέχρι και 60% από το 2011 μέχρι σήμερα και σε αυτό συντελούν η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τη διετία 2016 – 17 και η μείωση του αφορολόγητου. Ως εδώ!
Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος, τόσο στην 3ωρη στάση εργασίας όσο και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας».
 
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα θέματα: Ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων και παροχή Γνώμης επί του Σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης ΦοΔΣΑ ΠΕ Λάρισας, έτους 2023, ανανέωση παραχώρησης κατά χρήση για ένα (1) έτος ενός απορριμματοφόρου οχήματος στον Δήμο Ελασσόνας, τροποποιήσεις σχεδίου πόλης μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης κ.ά. Ακολουθεί στις 9 μ.μ. συνεδρίαση για την έγκριση Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης, έτους 2021 του Δήμου Λαρισαίων.
 
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για ξενώνα καρκινοπαθών
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου «#Κανείς μόνος», συνδιοργανωτές, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας και τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΘΕΒ, των Επιμελητηρίων και χορηγούς επικοινωνίας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00, στο «Παλάντιουμ» («Palladium»).
Μοναδικός σκοπός είναι τα έσοδά του να διατεθούν στη δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί με τις μουσικές επιλογές του DJ Γιάννη Kαλλιμάνη. Η είσοδος είναι 15 ευρώ, με ποτό.
 
«Ελα με ένα παιχνίδι και δώσε χαρά»
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Οι τέσσερις κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και τις ώρες 17:00 έως 20:00, με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών, καινούργιων και μεταχειρισμένων, για τις Δομές του Δήμου Λαρισαίων και την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ. Τίτλος της δράσης είναι «Έλα με ένα παιχνίδι και δώσε χαρά» και πραγματοποιείται με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων, για να διατεθούν παιχνίδια σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, είτε σε παιδιά που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.
 
 
Εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάς πραγματοποιεί Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 9:00 π.μ., στο Γραφείο Αναπήρων Πολέμου, στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, όπου καλούνται όλα τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά.
 
Απεργούν οι καθηγητές
Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ για σήμερα Πέμπτη ανακοινώνει πως συμμετέχει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας και απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τα εξής αιτήματα: «Την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό Συνέδριο) και την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων».
 
Στο συλλαλητήριο του ΕΚΛ οι συνταξιούχοι
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους Συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μεθαύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Λαμπρούλη (Λόφος Φρουρίου) «ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Οι συνταξιούχοι θα δουν για άλλη μια φορά τα εισοδήματά τους να χειροτερεύουν, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Τα όποια επιδόματα δίνονται από τη μεριά της Κυβέρνησης δεν αλλάζουν σε τίποτα τη βίαιη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των μονοπωλίων και του κεφαλαίου στη χώρα μας. Δεν παραιτούμαστε από κανένα αίτημά μας και δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση. Με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, καθυστερήσαμε, αποσοβήσαμε μέτρα, αποσπάσαμε κατακτήσεις. Στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν θα απαντήσουμε με πιο μαζικούς, καλύτερα προετοιμασμένους και αποφασιστικούς αγώνες».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass