100 ΧΡΟΝΙΑ "Ε"

Φάρος έγκυρης ενημέρωσης να παραμείνει η «Ε»

ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ *ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2022 23:27

Αν η αίθουσα σύνταξης είναι η καρδιά μιας εφημερίδας, το πιεστήριο είναι τα ζωτικά της όργανα. Εκεί που τα ρεπορτάζ, τα άρθρα, και οι γνώμες των συμπολιτών γίνονται ένα «σώμα». Από εκεί που ξεκινά το ταξίδι για τα χέρια των αναγνωστών…


Τι πιο ταιριαστό λοιπόν από το η πρώτη μέρα της τριήμερης γιορτής για τα 100 χρόνια της «Ε» να γίνει στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις, ώστε οι καλεσμένοι να γευτούν και να αφουγκραστούν αυτήν τη μοναδική ατμόσφαιρα κι εμπειρία.
Να βιώσουν κυριολεκτικά με τη βοήθεια της, πλέον σύγχρονης, τεχνολογίας όλη τη διαδικασία της εκτύπωσης, το τελευταίο στάδιο πριν τη διανομή.
Σε μια λαμπερή βραδιά, λουσμένη στο φως και τους ήχους, οι καλεσμένοι με τη βοήθεια της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας περιηγήθηκαν στους σημαντικότερους σταθμούς της 100χρονης πορείας της εφημερίδας, όπως και στην ιστορία της Λάρισας διαχρονικά, μέσα από την ψηφιακή αναπαράσταση στα κινητά τους των σημαντικότερων ειδήσεων που δημοσιεύτηκαν στις σελίδες της. Παράλληλα, μέσω οθόνης που βρισκόταν στον χώρο της εκδήλωσης, παρακολούθησαν -σε ζωντανή σύνδεση με το τυπογραφείο- τις προετοιμασίες της εκτύπωσης, καθώς και την πανηγυρική εκκίνηση του πιεστηρίου για την έκδοση του επετειακού φύλλου. Την ίδια ώρα, η τεχνολογία χαρτογραφημένης προβολής (video mapping) «ζωντάνεψε» πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ σε ένα δυναμικό οπτικό χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών.
Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού κ. Δανάη Δημητρακοπούλου και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος υποδέχονταν τους καλεσμένους, οι οποίοι εύχονταν να είναι τόσα τα έτη της έκδοσης όσα τα φύλλα που φεύγουν κάθε ξημέρωμα για να διανεμηθούν.
Μετά τον χαιρετισμό της κ. Δανάης Δημητρακοπούλου ακολούθησαν και οι χαιρετισμοί του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ελευθερία αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς στον επαρχιακό Τύπο», αλλά και το ότι «από τους πρώτους μήνες του ’23 θα μπει ο ελληνικός Τύπος στα σχολεία μέσω προγράμματος φιλαναγνωσίας», του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου που ευχήθηκε «η Ελευθερία να προχωράει πάντα δυναμικά μπροστά, όπως το κάνει 100 χρόνια τώρα», του μητροπολίτη Φθιώτιδας και εκπροσώπου Τύπου της ΔΙΣ σεβ. Συμεών επισημαίνοντας «πυλώνας ιστορίας, παιδείας και πολιτισμού, κυρίως όμως πυλώνας δημοκρατίας για ολόκληρη τη χώρα», του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που δήλωσε ότι «η δύναμη της «Ελευθερίας» είναι οι άνθρωποί της», του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη που χαρακτήρισε την «Ε» «ηγέτιδα δύναμη του επαρχιακού Τύπου» και τόνισε ότι «στις σελίδες της θα βρει ο καθένας το κομμάτι της δικής του ιστορίας», του ιστορικού και βιογράφου της Λάρισας Νικόλαου Παπαθεοδώρου που σημείωσε ότι «ένας κόσμος ολόκληρος, το πολυπληθές αναγνωστικό της κοινό, την περιβάλλει με αγάπη και εκτίμηση, καθώς βλέπει να βελτιώνεται συνεχώς και να προβάλλει από τις στήλες της κάθε άποψη χωρίς υστεροβουλία».
Η βραδιά συνεχίστηκε σε μια πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τους ήχους τζαζ από ζωντανή ορχήστρα, και ένα ποτήρι κρασί ευχόμενοι σε προσωπικό και διεύθυνση της «Ε» υγεία, ώστε να συνεχίσουν να μοχθούν για να παραμείνει η «Ε» πρότυπο και ενημερωτικός φάρος.
Στην εκδήλωση που συντόνιζε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος, παρευρέθηκαν η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Παππάς, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Πινακάς και Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Τάχος, οι δήμαρχοι Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο δημοφιλής Λαρισαίος ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΑΣΩ Δ. Ταλάρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος, η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Ρένα Καραλαριώτου, ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Αστ. Σαμαράς, ο υπαρχηγός ΑΤΑ Γ. Κυριακού, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Λάρισας Νικ. Μητσογιάννης, ο διοικητής της 110 Π.Μ. Αργ. Μουστρούφης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρ. Χριστοδούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας Απ. Κομνός, τα μέλη της Φωτοθήκης -ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Βαγγέλη Ρηγόπουλο για την προσπάθειά του για την ανάδειξη του αρχείου της «Ε»- αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι μουσείων, φορέων και συλλόγων και σύσσωμο το προσωπικό της «Ε».
Ευχετήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  και βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Οι εκδηλώσεις για τα Εκατόχρονα της «Ε» συνεχίζονται σήμερα και αύριο με το εξής πρόγραμμα:
- Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο», ανοιχτή εκδήλωση αφιερωμένη στα 20 χρόνια λειτουργίας του Οικοτροφείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
-Αύριο Πέμπτη, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, η Διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας θα δεχτούν επισκέψεις φίλων και αναγνωστών στα γραφεία της «Ε» στον πεζόδρομο της Παπασταύρου και φυσικά θα τηρηθεί η παράδοση κερνώντας ζεστούς λουκουμάδες.
Την Πέμπτη επίσης μη χάσετε τη συλλεκτική έκδοση “100 χρόνια «Ελευθερία»” η οποία φέρνει για πρώτη φορά στο φως ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου της εφημερίδας. Γεφυρώνοντας τον έντυπο με τον ψηφιακό κόσμο, η έκδοση ενσωματώνει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, ζωντανεύοντας σε κινητό, σε τάμπλετ και υπολογιστή, το μακρινό, αλλά και το πρόσφατο παρελθόν της Λάρισας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass