Νέο εργαλείο για διαχείριση υλικών στο ΓΝΛ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΓΡ. ΒΛΑΧΑΚΗΣ: ΤΟ ΓΝΛ ΑΛΛΑΖΕΙ...

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2022 15:08

Την αναβάθμιση του πληροφοριακού του συστήματος για τη διασφάλιση

της αποτελεσματικής λειτουργίας με την παρακολούθηση των αποθεμάτων όλων Τμημάτων και Κλινικών στο Γ.Ν. Λάρισας παρουσίασε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης και η διευθύντρια Δήμητρα Σαρακατσάνου όσο και η προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος Μαρία Δαλάκα ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό που αφορά την ορθή διαχείριση του υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο. Όπως είπε ο κ. Βλαχάκης, με το λογισμικό παρακολουθούνται τα επίπεδα αποθέματος ανά πάσα στιγμή στο Νοσοκομείο και διασφαλίζεται η ορθότητα αξιοποίησής τους από τη Διοίκηση. Απόρροια αυτού είναι η ημερήσια παρακολούθηση των αναλωσίμων υλικών στις Κλινικές και τα επιμέρους Τμήματα για την ορθή διαχείρισή του και την αποφυγή δυσχερειών. Επιπλέον, διασφαλίζεται η απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα των υλικών για τη λειτουργία του φορέα. Μέσω του συστήματος, το Γραφείο Διαχείρισης έχει πλήρη εικόνα του αποθέματος όχι μόνο της Κεντρικής Αποθήκης, αλλά και των Τμημάτων/Κλινικών, προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα οι παραγγελίες και να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός του φορέα με υλικά. Παράλληλα, συμβάλλει στον προσδιορισμό του ελάχιστου αποθέματος που απαιτείται, ώστε να προβλεφθούν προβλήματα και να προγραμματιστεί η συχνότητα της παραγγελίας. Το πληροφοριακό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής, διακίνησης και εξαγωγής του υλικού, καθώς και καταγραφής για την παρακολούθησή του. Τα Τμήματα/Κλινικές μετά τη σαφή καθοδήγηση από το Τμήμα Πληροφορικής και το Οικονομικό Τμήμα ενημερώθηκαν για να εκτελούν τις απαραίτητες ενέργειες μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική διακίνηση του υλικού τους. «Το Γ.Ν. Λάρισας αλλάζει. Η διαχείριση του αποθέματος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της απόδοσης του οργανισμού. Η δυνατότητα αυτή διευκολύνει τον έλεγχο του υλικού, όπου κάθε τμήμα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, με μία εκτύπωση έχει εικόνα για τα πραγματικά αποθέματά του, προσφέροντας σημαντική βοήθεια για τον προγραμματισμό των παραγγελιών. Στην πραγματικότητα με τη σωστή ηλεκτρονική διακίνηση από το εκάστοτε Τμήμα/Κλινική παρέχεται και μια φυσική απογραφή» τονίζει σε δήλωσή του ο διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης και προσθέτει πως: «Επιπρόσθετα, τα οφέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης θα είναι: η μείωση του κόστους, η περισσότερη παραγωγικότητα και ο λιγότερος χαμένος χρόνος για αναζήτηση υλικών, εξοικονόμηση χώρου και περισσότερο ικανοποιημένοι ασθενείς».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass