Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Νοε 2022 15:02

Διήμερο εκδηλώσεων για τον μητρικό θηλασμό

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού,

η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Εφετείου Λάρισας και τη συνδρομή της Αντιδημαρχίας Διοίκησης-Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για τον Μητρικό Θηλασμό. Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. ως 13.00 στην πλατεία Ταχυδρομείου θα υπάρχει περίπτερο στο οποίο μαίες - σύμβουλοι Θηλασμού θα δίνουν ορθές και χρήσιμες πληροφορίες, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για τον μητρικό θηλασμό. Θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να ζωγραφίσουν με θέμα: «Στηρίζουμε τον Μητρικό θηλασμό».

 

Εκδήλωση για τον έλεγχο των αιμοσφαιρινοπαθειών με μαγνητική τομογραφία

Επιστημονική εκδήλωση με Θέμα «Απεικονιστικός Έλεγχος και παρακολούθηση αιμοσφαιρινοπαθειών με πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία» στο Γ.Ν. Λάρισας διοργανώνει το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου το ερχόμενο Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
17.00 - 17.20: Προσέλευση - Εγγραφές
17.30 - 18.00: Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί
18.00 - 20.00: Επιστημονικό Πρόγραμμα
* Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (CMR) Διατμηματική συνεργασία Ακτινολογικών τμημάτων Πανεπιστημιακού - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με ομιλήτρια τη δρ. Μαριάννα Βλυχού MD, PhD καθηγήτρια Ακτινολογίας διευθύντρια Εργαστηρίου Ακτινολογίας, Πανεπιστημιακό Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας
* Αξιόπιστος έλεγχος με Μαγνητική Τομογραφία στις Αιμοσφαιρινοπάθειες: Η σημασία για τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας με ομιλήτρια τη δρ. Ανδρούλα Ελευθερίου BSC, MSc, PhD, εκτελεστική διευθύντρια Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
* Η ασθενοκεντρική προσέγγιση στη διενέργεια Μαγνητικής Τομογραφίας στο Γ.Ν. Λάρισας με ομιλητή τον Ευάγγελο Νούλα, τεχνολόγο ακτινολόγο Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας Γ.Ν. Λάρισας
* Απεικονιστικός Έλεγχος με Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία στις Αιμοσφαιρινοπάθειες: Το πρωτόκολλο στο Γ.Ν. Λάρισας με ομιλητή τον δρ. Ευάγγελο Αλεξίου MD, PhD διευθυντή Ακτινολογικού Τμήματος Γ.Ν. Λάρισας
* Η εξέταση με Μαγνητική Τομογραφία στο Γ.Ν. Λάρισας από τη σκοπιά των ασθενών με ομιλήτρια τη Στυλιανή Μηνά, MSc, αναπτυξιακή ψυχολόγος, ΓΝΘ Ιπποκράτειου και γεν. γραμματέα Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας.

 

Γιορτή του Οδηγισμού στη Λάρισα
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου την Ημέρα Οδηγισμού! Οι Οδηγοί όλης της Ελλάδος δέχονται παλιά και νέα μέλη και τους φίλους στις Εστίες τους για να ιδωθούν ξανά και να ξαναζήσουν αξέχαστες Οδηγικές στιγμές με αφορμή και τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος. Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού περιμένει παλιά και νέα μέλη και γενικότερα τους φίλους του Οδηγισμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην Εστία του, Βελή 8, και ώρα 11 το πρωί, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τον Οδηγισμό.

 

Το πρόγραμμα ελέγχων για κορονοϊό

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει: 09:00-15:00, Δημαρχείο Λάρισας. 09:00-20:00, ΟΣΕ Λάρισας. 09:00-15:00, Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ. 09:00-12:00, Δημαρχείο Νίκαιας. 09:00-12:00, Δημαρχείο Τυρνάβου. 12:30-14:30, Δημαρχείο Αμπελώνα.

 

Νέα διοίκηση για τους Μικρασιάτες επ. Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Μετά την εκλογική διαδικασία και τις σχετικές αρχαιρεσίες που ακολούθησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων συνεχίζει πρόεδρος η Βάσω Κοντοπούλου για ακόμα μία θητεία.
Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος: Κοντοπούλου Βασιλική, αντιπρόεδρος: Ξανθόπουλος Αντώνης, γραμματέας: Καρακλιός Δημήτρης, ταμίας: Κουτσοπούλου Χριστίνα, υπεύθυνη Χορευτικού: Γκομοσίδη Σοφία, υπεύθυνος Χορωδίας: Βαρσάμης Χρήστος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αγγέλης Νίκος.

 

 Αμεση διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1977

Την παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου» των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου ζητά η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου, -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- με εμπιστευτικό της έγγραφο, δίνοντας νέα διάσταση στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα δύο σχολεία (Δημοτικό και Λύκειο) των ιστορικών Εκπαιδευτηρίων.
Απόφαση που έχει αναστατώσει από χθες εκατοντάδες οικογένειες μαθητών-μαθητριών και δεκάδων εκπαιδευτικών, καθώς η υλοποίησή της θα σημάνει την υποχρεωτική πλέον αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, «τορπιλίζοντας» την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, με δεδομένο ότι η σχολική χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες, με το όλο θέμα να προσλαμβάνει διαστάσεις που φαίνεται να επιβάλουν την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» για την επίλυση του «γόρδιου δεσμού».
Το αίτημα της κ. Καραγιώργου που απασχολεί έντονα από χθες την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών, αποτελεί συνέχεια χθεσινού και «επείγοντος εγγράφου» του Υπουργείου Παιδείας (με θέμα «Εντολή για ενέργεια»), με το οποίο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καλείται, επίσης, να προβεί «σε όλες τις κείμενες διατάξεις ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων» της, μετά και την έκδοση της απόφασης (αρ. Ν197/27-10-2022) του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τη γνωστή απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, να ανασταλεί η λειτουργία τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του Γενικού Λυκείου, των ιστορικών ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων της Λάρισας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους ανάστατους γονείς είναι η «σπουδή» της εφαρμογής της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, με το επείγον έγγραφό του χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δεν κοινοποιεί καθαρογραμμένη την Απόφαση, αλλά Βεβαίωση προς την Πάρεδρο του ΝΣΚ, στην οποία γίνεται γνωστό πως απορρίπτεται η αίτηση αναστολής των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου κατά της απόφασης της υφυπουργού Παιδείας.
Ενώ, λοιπόν, η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε νέες νομικές ενέργειες, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα και ενώ σήμερα το πρωί, γονείς και μαθητές-μαθήτριες σχεδιάζουν νέο κύκλο αντιδράσεων, η κ. Καραγιώργου κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας ζητά τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., παραπέμποντας στην εφαρμογή ενός νόμου του 1977 (Ν. 682/97) και ειδικότερα του άρθρου 42, παράγραφος 5.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καλείται, επίσης, από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσει, προκειμένου να υλοποιηθεί και η διάταξη του δεύτερου εδαφίου του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία «Αι παρανόμως χρησιμοποιούμεναι επιγραφαί αφαιρούνται αμέσως, μερίμνη της αρμοδίας κατά τόπον αστυνομικής αρχής, κατόπιν εγγράφου της οικείας Επιθεωρήσεως».
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Ε», από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείσθηκε χθες «κάθε σκέψη» επέμβασης, με την έννοια της αστυνομικής επιχείρησης, στο επίμαχο σχολικό συγκρότημα της οδού Καρδίτσης, όπου εδρεύουν το Δημοτικό και το Λύκειο, παρά μόνο της επίδοσης της απόφασης και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων.

 

Σύσκεψη Συλλόγων Γονέων

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας οργανώνει σύσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και κάθε γονέα, σήμερα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του «Μύλου του Παππά».
Τα αιτήματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα: «Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη. Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών/-τριών στο σχολείο, όπου απαιτείται, με ευθύνη της Περιφέρειας. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Κανένα εκπαιδευτικό κενό. Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.ά.). Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας. Κανένας μαθητής χωρίς κάλυψη παράλληλης στήριξης.
Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Μόνιμος δάσκαλος σε κάθε ολοήμερο τμήμα για την εξασφάλιση της σταθερής παιδαγωγικής σχέσης και μελέτης των μαθητών/-τριών.  Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.  Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Αραίωση των μαθητών/-τριών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές/-τριες. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα tests για τον Covid στη σχολική κοινότητα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του κράτους. Καμία επιβάρυνση των γονιών για την υγεία των παιδιών μας».

 

 Διακοπή ρεύματος στην οδό Μανωλάκη

Σε υπόγεια βλάβη καλωδίων της ΔΕΗ οφείλεται η χθεσινοβραδινή, σχεδόν δίωρη, διακοπή ρεύματος, που σημειώθηκε μετά τις οχτώ το βράδυ κατά μήκος της οδού Μανωλάκη. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσε για την αποκατάστασή της. Το ρεύμα επανήλθε πριν τις 10 το βράδυ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass