Να ονομαστεί πλατεία σε «Βορείου Ηπείρου»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 16:20

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν» Οδυσσέας Μπόρος κατέθεσε πρόταση ονοματοθεσίας πλατείας της Λάρισας σε «Πλατεία Βορείου Ηπείρου».

Συγκεκριμένα, στην πρότασή του που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρονται και τα εξής:
«H Ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες θέλουν και μπορούν να κρατούν ζωντανή τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την Πατρίδα, τη Σημαία και την Ελευθερία. Τιμώντας τους ήρωές μας, δικαιώνουμε τις πράξεις τους και θυμίζουμε σε όλους ότι υπάρχει τρόπος να νικάμε τη λήθη. Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα μπορεί και πρέπει να γίνει γέφυρα μεταξύ του αλβανικού και του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και για να γίνει τέτοια, πρέπει να νιώθει περήφανη και ισχυρή. Πρέπει να έχει δίπλα της το ελληνικό κράτος, ως στυλοβάτη των δικαιωμάτων της και της ευημερίας της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, αναγνωρίζοντας το χρέος για ηθική στήριξη και αναγνώριση του αγώνα και τη θυσίας των Βορειοηπειρωτών για τα δικαιώματά τους, ως πρώτο βήμα, αποφασίζει την έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών ονοματοθεσίας πλατείας της πόλης σε «Πλατεία Ηρώων Βορείου Ηπείρου». H ονοματοθεσία «Πλατείας Ηρώων Βορείου Ηπείρου» θα λειτουργήσει ως σημείο διαρκούς συλλογικής μνήμης που θα αντικατοπτρίζει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορία των κοινοτήτων που την αποτελούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass