Λείπουν έργα υποδομής, πάσχει η οδική ασφάλεια

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΑΚΝΑΚΗ-ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΣΤΟ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 15:11

Ζητήματα έλλειψης έργων υποδομής και οδικής ασφάλειας στα παράλια του ν. Λάρισας,

αναδεικνύουν με επερώτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι περ. σύμβουλοι κ. Πέτρος Τσακνάκης και Δέσποινα Αράπκουλε, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στα παράλια του Ν. Λάρισας και ειδικότερα στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Τεμπών συναντηθήκαμε με αυτοδιοικητικούς, όπως με την πρόεδρο της Δ.Δ. Αιγάνης και με φορείς, όπως ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στο Καστρί Λουτρό και τον πρόεδρο των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στα Μεσάγγαλα. Στην επίσκεψή μας βιώσαμε δύο αντιφατικές εικόνες σε ένα απείρου κάλλους παραλιακό μέτωπο. Αφενός είδαμε τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες των απλών πολιτών και επιχειρηματιών που προσπαθούν να αναδείξουν με έργα και δράσεις τα πλεονεκτήματα της περιοχής, αντιστεκόμενοι σε κάθε λογής εμπόδια, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. Αφετέρου βιώσαμε την εγκατάλειψη και την έλλειψη αυτονόητων και ουσιαστικών έργων υποδομής που θεωρούνται αυτονόητα σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Πώς μπορείς άλλωστε να περιγράψεις στις μέρες μας την έλλειψη αποστραγγιστικού δικτύου εντός του οικισμού των Μεσαγγάλων που σε κάθε βροχόπτωση μετατρέπεται σε βάλτος ή την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στη γειτονική Αλεξανδρινή του Δήμου Αγιάς.
Μαζί με αυτά τα προβλήματα το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την απομόνωση από το κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Εθνικής Οδού. Η απομόνωση στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επιδείνωσε το αναπτυξιακό πλάνο της περιοχής, με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.
Στον ημικόμβο του Πυργετού δυστυχώς δεν υπάρχει έξοδος για τα παράλιά μας και ούτε έγινε κάποια ενέργεια τουλάχιστον από την τωρινή Περιφερειακή Αρχή, που επικαλείται ότι ενδιαφέρεται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα δεν υπάρχει καθόλου σήμανση που να οδηγεί στα πανέμορφα μέρη της περιοχής και να αναδεικνύει τον τεράστιο φυσικό και περιβαλλοντικό πλούτο.
Παράλληλα με την απομόνωση από την Εθνική Οδό έρχεται και η απομόνωση των κοινοτήτων Καστρί Λουτρό με τους Πόρους, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες εκατοντάδες επισκέπτες διακυβεύουν την ασφάλειά τους, χρησιμοποιώντας έναν επικίνδυνο αγροτικό δρόμο 10 χιλιομέτρων, για τη μετακίνηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν πως θα ήταν θετικοί και στην ανάπτυξη μιας πεζογέφυρας που θα άμβλυνε το πρόβλημα σύνδεσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Επερωτάται ο Περιφερειάρχης:
* Προτίθεστε να πάρετε κάποια πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του πλήρους κόμβου Πυργετού; Ποιες θα είναι οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής ώστε να τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.
* Σε ποιο βαθμό είναι εφικτή η σύνδεση μεταξύ Καστρί Λουτρού και Πόρων; Δεν θα μπορούσε η Περιφερειακή Αρχή να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου; Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικά ζητήματα που θα καθυστερήσουν το έργο, πώς θα μπορούσε να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα με την κατασκευή μιας πεζογέφυρας, όπως πρότειναν οι μόνιμοι κάτοικοι, η οποία είναι φιλική στο περιβάλλον και έχει μικρό κόστος κατασκευής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass