Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 15:05

Ημερίδα για εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή
Ημερίδα για την παρουσίαση των δύο Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», Lens Breed και Legumes 4 Protein, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (οδός Θεοφράστου) αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. στη Λάρισα.


O τίτλος της ημερίδας είναι: «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας».
Στην κοινή ημερίδα θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα αποτελέσματα των 2 προγραμμάτων με σκοπό τη διάχυσή τους στην παραγωγική βάση και στον επιστημονικό και τον επιχειρηματικό τομέα που ασχολείται και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις σύγχρονες καινοτόμες εφαρμογές στα κτηνοτροφικά ψυχανθή και τα όσπρια.

 

Εξάμηνη παράταση για εργάτες γης
ΑΘΗΝΑ
Την παράταση 3+3 μηνών, συγκεκριμένα έως τις 31 Μαρτίου 2023, στην κατά παρέκκλιση διαδικασία για τους εργάτες γης από τρίτες χώρες, αλλά και όσων εργατών δεν έχει ρυθμιστεί το καθεστώς διαμονής τους στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (e-Υπηρεσίες), θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους εργοδότες και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρούν απρόσκοπτα στην ηλεκτρονική παραλαβή και επεξεργασία των αιτήσεων».

 

Η Ο.Π. Ακτινιδίου Πυργετού  εγκαινιάζει ψυγείο- συσκευαστήριο
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού- Ομάδα Παραγωγών Ακτινιδίου εγκαινιάζει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, το ψυγείο- συσκευαστήριο της Οργάνωσης Παραγωγής ακτινιδίου, σε μία εκδήλωση στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι τοπικοί φορείς.

 

Το σημερινό πρόγραμμα ελέγχων για κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Τετάρτη στον νομό Λάρισας, έχει ως εξής:
09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας.
09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας.
09:00-15:00, στο Εμπορικό Κέντρο Γαία.
09:00-14:00, στο ΚΑΠΗ Ελασσόνας.
09:00-12:00, στο Κέντρο Υγείας Γόννων.
12:30-14:30, στο Δημαρχείο Πυργετού.

 

Δωρεάν τηλε-μαθήματα ξένων γλωσσών
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.
Το φθινοπωρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λόγω του κορονοϊού, θα πραγματοποιείται μακρόθεν, μέσω του facebook και της πλατφόρμας Zoom.
Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευόμενοι από την περιφέρεια και το εξωτερικό, αρκεί να διαθέτουν σύγχρονους υπολογιστές ή tablet ή κινητά, που έχουν κάμερα, μικρόφωνο και δυνατότητα βιντεοκλήσεων.
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 14/11/2022 μέχρι 19/2/2023, περιλαμβάνουν αραβικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ρωσικά και είναι αποκλειστικά για αρχάριους.
Στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα κάνουν μέχρι δύο απουσίες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, μπορούν να αποστείλουν σχετικό e-mail στο see1924@otenet.gr, για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και τη σχετική αίτηση.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Στάση εργασίας εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς
ΑΘΗΝΑ
Στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο αυτό θα μετατρέψει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια», καθώς θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά.

 

Ολομέλεια ΔΑΚΕ για τις εκλογές στα υπηρεσιακά
Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια μελών και φίλων της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας (Χατζοπούλου & Καρκαβίτσα περιοχή ΑΤΑ), στις 8:30 μ.μ., με τα εξής θέματα:
-Συνδικαλιστική ενημέρωση
-Προετοιμασία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ).

 

Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών αναζητά ο Δήμος
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εξέδωσε ο «Αναπτυξιακός Οργανισμός Τ.Α. του Δήμου Λαρισαίων ΑΕ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΛΟΝ ΑΕ».
Υποψήφιοι για τη θέση μπορεί να είναι ιδιώτες μηχανικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ που μπορούν να μετακινηθούν και υπάλληλοι φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οι οποίοι μπορούν να αποσπαστούν.
Η αναλυτική πρόσκληση έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων.
https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/nea-anakoinwseis/10946-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-proslipsi-proistamenou-texnikis-ypiresias .
Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καλούνται να υποβάλουν την πρότασή τους, μέχρι τις 20/10/ 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σφραγισμένο φάκελο συμμετοχής (είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά) στο Δημαρχείο Λαρισαίων, στον 3ο όροφο, στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 1 (Τ.Κ. 41222), Λάρισα (κα Χριστίνα Μητρούλα, τηλ. 2413-500.335).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass