Διεκδικούν για το χωριό τους 127.563 ευρώ!

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2014 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:42

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Με επιστολή τους στην «Ε», ο κοινοτάρχης Καστρίου του Δήμου Αγιάς Νικόλαος Κολοβός και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειο­ψηφίας του Δήμου Χρήστος Αράπης, προερχόμενος κι αυτός από το Κα­στρί, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Αγιάς να διαθέσει προς όφελος του χωριού το ποσό των 127.563 ευρώ με το οποίο πρόσφατα αποζημιώθη­καν από την Πολιτεία απαλλοτριωμένες εκτάσεις της Τοπικής Κοινότη­τας Καστρίου.

Οι δυο τους, όπως επισημαίνουν, με την επιστολή τους εκφράζουν την οργή των συγχωριανών τους όταν αυτοί πληροφορήθηκαν πως το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για σκοπούς που δεν έχουν σχέση με το χωριό τους.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κατά την εκτέλεση του έργου της Κάρλας, μεταξύ των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και μια έκταση της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου του Δήμου Αγιάς. Πρόσφατα για την έκταση αυτή κατατέθηκε στον λογαριασμό του Δήμου Αγιάς το αντίστοιχο ποσό της αποζημίωσης, ύψους 127.563 ευρώ. Με έκπληξη, όμως, ακούσαμε ότι το παραπάνω ποσό ο Δήμος Αγιάς αντί να το διαθέσει στο χωριό μας, όπως όλοι οι συγχωριανοί περιμέναμε, με απόφαση κατά πλειοψηφία, το Δη­μοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να το διαθέσει σε διάφορες δράσεις μα­κράν της Κοινότητάς μας, χωρίς καν να ερωτηθούμε.

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε το γεγονός, να εκφράσουμε την οργή των ήδη πληροφορημένων συγχωρια­νών μας και να καλέσουμε τη Δημοτική Αρχή το συντομότερο να ανακα­λέσει την απόφαση και να άρει την αδικία που επέφερε στο χωριό μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass