ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσκληση σε όσους «χαρτζιλικώνονται» από τον παππού

* Συγκέντρωση για ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:42

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής , σε κάθε έναν από τους πάνω από 25.000 ανέργους που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ της Λάρισας και σε εκείνους που δεν έχουν γραφτεί. Απευθυνόμαστε και στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν το μικρομάγαζο, στους νέους που αποφοίτησαν από τις σχολές και τα σχολεία και δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας, όπως και οι πλειοψηφία των εργατών που απολύθηκε.

Στον καθένα που ψάχνει μάταια να βρει μεροκάματο, στους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι ή με το ένα πόδι εκτός εργασίας και δεν είναι μόνο αυτοί των Σ-Μ Λάρισα που έχουν 15 μήνες απλήρωτοι, του εργοστασίου Οινοπνεύματος και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν πάνω από 2 χρόνια, αλλά πολλές χιλιάδες σε όλους τους κλάδους.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στα εξευτελιστικά προγράμματα απασχόλησης (2μηνα, 5μηνα, Βάουτσερ, κατάρτισης-εκπαίδευσης, μαθητεία) που ανακυκλώνουν την ανεργία και πριμοδοτούν τους εργοδότες με ζεστό χρήμα και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια που βιώνει την ανεργία, με τουλάχιστον ένα άνεργο στο σπίτι. Στις χιλιάδες οικογένειες που ζουν με ένα πετσοκομμένο μισθό με το άθλιο επίδομα ανεργίας ή ακόμα και με την πετσοκομμένη σύνταξη του γονιού ή παππού».

Με ένα κάλεσμα αλλιώτικο από τα άλλα, τα συνήθως τυποποιημένα, που ήταν έντονα φορτισμένο με συναίσθημα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές κάλεσε χθες τους Λαρισαίους ανέργους του Νομού να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση – διαδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ με τα μέλη του Δ.Σ προχώρησαν χθες σε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης διευκρινίζοντας το τι και το γιατί της κινητοποίησης:

«Κανένας, τόνισε, δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την ανεργία και τη φτώχεια. Εργοδότες και κυβέρνηση αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να αποδεχτούν την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με άθλια μεροκάματα και δικαιώματα, την προσωρινή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία με 2μηνα, 5μηνα και Βάουτσερ.

Να μην συμβιβαστεί κανείς με τα ψίχουλα! Απορρίψτε τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Δεν είναι ούτε μοναδικός, ούτε αιώνιος. Αυτός μόνο φτώχεια, ανεργία, πόλεμους και δυστυχία μας φέρνει!

Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του! Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία.

Κανένας δεν πρέπει να χάνει την αξιοπρέπειά του! Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια!

Να βάλουμε φραγμό στην περιπλάνηση χωρίς τέλος! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη! Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!»

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, πρότεινε και μέτρα για την περίσταση των ανέργων που επικεντρώνονται σε:

• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

• Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που μπαίνουν στον ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων, να δοθούν για την κάλυψη των ανέργων.

• Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και άλλων επιδομάτων (επίσχεση), επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά, στους νέους που τέλειωσαν τις σπουδές και δεν βρίσκουν δουλειά.

• Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική-νοσηλευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

• Ο χρόνος της άδειας λοχείας και της ειδικής 6μηνης άδειας μητρότητας να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και όχι ασθενείας, ώστε να δικαιούται η μητέρα επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης μετά την άδεια.

• Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass