Ήταν 150 άτομα στη συνάντηση Δ. Δ. των προσκόπων στην Καλλιπεύκη

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2014 19:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:41

 

Εκατόν πενήντα ενήλικα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από όλη την Ελλάδα αλλά και από Αυστραλία, Καναδά και Κύπρο , συναντήθηκαν στις πλαγιές του Ολύμπου, στο όμορφο προσκοπικό κέντρο «Ελευθερία» το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του  εορτασμού  των 95 χρόνων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λάρισας,    

«Ήταν η 66η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, που έγινε για πρώτη φορά στην Καλλιπεύκη.  Η  συνάντηση περιείχε  παράλληλα έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας στους επισκέπτες  τον πολιτισμό, την κουλτούρα και γενικότερα το χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λάρισας. Μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της εκδήλωσης από τον Περιφερειακό Έφορο Λάρισας Παναγιώτη Κορδά και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Παιδή , ξεκίνησε η τελετή επίδοσης των διακριτικών, οπότε ο  Γενικός Έφορος Θοδωρής Κεφαλάς, ο Αν. Έφορος Εκπαίδευσης Κώστας Χαρατσάρης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. Πάνος Παπαδόπουλος,  εξέφρασαν στους 25 νέους πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους ,τα θερμά τους συγχαρητήρια  ευχόμενοι να συνεχίσουν να προσφέρουν με τις γνώσεις, τις ικανότητες και το παράδειγμα τους για πολλά χρόνια συμβάλλοντας αποφασιστικά στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον Ελληνικό Προσκοπισμό.

Μόλις βράδιασε ακολούθησε  η θεατρική παράσταση κατάλληλα προετοιμασμένη από τα ενήλικα μέλη των προσκόπων Λαρίσης , ανέδειξε την κουλτούρα της περιοχής και γενικότερα τις τοπικές συνθήκες μέσα από τη μουσική, την ιστορία, την λαογραφία συνδυασμένα με την κωμωδία και το συναίσθημα. Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να συμμετέχουν σε παραδόσεις αλλά και ιδιαιτερότητες της περιοχής ζώντας ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.  Σημαντικό στοιχείο της βραδιάς ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή» δίνοντας το δικό τους στίγμα μέσα από όμορφες φορεσιές, τραγούδια και χορούς του τόπου. Η βραδιά απογειώθηκε με ένα όμορφο δείπνο υπό τον ήχο των δημοτικών οργάνων. Την Κυριακή το πρωί, οι συμμετέχοντες τέλεσαν μνημόσυνο για τους πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό, στον ιερό ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Καλλιπεύκης. Αμέσως μετά οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο που φιλοξένησε τη δράση μέσα από δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία, ασκήσεις εδάφους με αλεξίπτωτο πλαγιάς κ.α., οι οποίες αναπτύχθηκαν στη ευρύτερη περιοχή της Πατωμένης. Επιπλέον η παρουσίαση και η γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων χρησιμοποιώντας εκλεκτές πρώτες ύλες της Θεσσαλικής γης πρόβαλαν τις παραδοσιακές γεύσεις του.

Το  όμορφο ταξίδι στην ωραία  Καλλιπεύκη έφτασε στο τέλος του με τον Γενικό Έφορο Θεόδωρο Κεφαλά να βραβεύει με αναμνηστική πλακέτα τον Περιφερειακό Έφορο της Λάρισας Παναγιώτη Κορδά  για την άρτια διοργάνωση της Συνάντησης και να κηρύσσει την λήξη της Συνάντησης δίνοντας ραντεβού για την επόμενη που θα γνωστοποιηθεί από την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. Ο Περιφερειακός Έφορος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Αρχηγό του Κατασκηνωτικού κέντρου  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κ. Γεώργιο Ζορτό  αλλά και όλους τους Βαθμοφόρους της Λάρισας  που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση και ευχήθηκε σε όλους  τους Πτυχιούχους  καλή αντάμωση τον επόμενο χρόνο. Τέλος οι πρόσκοποι νομού Λάρισας θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξή της ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης αλλά και φορείς και εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass