Στο Ευρωκοινοβούλιο η καύση καλαμιών στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2014 19:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:41

Το ζήτημα της καύσης των καλαμιών στη Θεσσαλία και της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον, σύντομα θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, με επερώτηση που ετοιμάζεται να καταθέσει το κόμμα των Πράσινων. Το ζήτημα αναδείχτηκε μέσω του χημικού- περιβαλλοντολόγου κ. Ζήση Αργυρόπουλου και στην επερώτηση που κατατίθεται, αναφέρονται τα εξής:

«Θέμα: παραβίαση του Κανονισμού 1782/2003- Κανόνες Πολλαπλής Συμμόρφωσης στη Γεωργία.

Αξιότιμες κυρίες/αξιότιμοι κύριοι

Συνήθης πρακτική στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλία είναι η καύση της σιτοκαλαμιάς, μετά τον θερισμό, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πρακτική αυτή, δυστυχώς, συνεχίζεται αμείωτη και σήμερα παρά την απαγόρευσή της από τον παραπάνω Κανονισμό και παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας έχει κηρυχθεί περιοχή NATURA 2000 ( περιοχή Θεσσαλικού Κάμπου – GR 1420011)  για την προστασία του απειλούμενου είδους falco naumanni(κιρκινέζι).

Η συγκεκριμένη πρακτική οδηγεί βαθμιαία στην ερημοποίηση των εδαφών της Θεσσαλίας, στην καταστροφή της φυσικής βλάστησης και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος γενικότερα ενώ δημιουργεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Τι προτίθεται να πράξει για τον τερματισμό αυτής της καταστροφικής δραστηριότητας και για την πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού 1782/2003; Ποια μέτρα προτίθεται να προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση, ως κίνητρα προς τους γεωργούς ώστε να σταματήσει η συγκεκριμένη πρακτική;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass