Τον Νοέμβριο «ριζώνει» το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2014 21:14 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:38

 

Της Λένας Κισσάβου

Και εγένετο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Λάρισα, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του και θα λειτουργήσει στην πόλη, στις 4 Νοεμβρίου.

Μετά από πολύμηνες μαραθώνιες συζητήσεις, συνεχείς συναντήσεις με φορείς και εθελοντές και μετά από συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους να στελεχώσουν το Κέντρο, ο Οργανισμός είναι στην τελική ευθεία πραγματοποίησης του στόχου του, να αποκτήσει μια έδρα και στην κεντρική Ελλάδα, καλύπτοντας κι αυτό το γεωγραφικό κενό δράσης του.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, που βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, με αφορμή την εγκατάσταση κινητής ιατρικής μονάδας του Οργανισμού «Ιπποκράτης» στην κεντρική πλατεία, ανάφερε στην «Ε» ότι, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των συνεντεύξεων επιστημόνων που θα στελεχώσουν τα γραφεία του στην πόλη και προβλέπεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, ως Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, στις 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, θα στελεχώνεται από ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι με ανάλογη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο, θα αναπτύξουν το πολύτιμο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», στην άμεση βοηθητική παρέμβαση καταστάσεων παιδιών σε ανάγκη.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους φορείς της Λάρισας, το Χαμόγελο του παιδιού, με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, εγκατέστησε σήμερα στη κεντρική πλατεία την κινητή ιατρική μονάδα- κινητό πολυϊατρείο- «Ιπποκράτης», που θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή και θα λειτουργεί τις ώρες 8.30 το πρωί, ως 4.30 το απόγευμα.

Είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας και με την εθελοντική συμμετοχή των γιατρών-μελών των εν λόγω ιατρικών συλλόγων, πραγματοποιούνται  δωρεάν προληπτικές ιατρικές-οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά, του Δήμου Λάρισας.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών…», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος σε αυτή τη δράση φιλοξενίας της κινητής μονάδας στη Λάρισα, ενώ εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, υποστήριξε ότι: « Η ένωση δυνάμεων και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, δημιουργεί ένα πολύτιμο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Στοχεύουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον με το Χαμόγελο του παιδιού στηρίζοντας το έργο του».

Συμπαραστάτες σε δράσεις αλληλεγγύης και ιατρικής πρόληψης του παιδικού πληθυσμού, δήλωσαν και οι υπόλοιποι φορείς που στηρίζουν το εγχείρημα και ειδικότερα εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ο αντιπρόεδρος κ. Βασ. Πινακάς, εκ μέρους του οδοντριατρικού Συλλόγου η κ. Μαρία Τάτση και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κ. Τζωρτζίνα Νταφοπούλου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΆΜΕΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Σύμφωνα με τη λειτουργία άλλων Κέντρων Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης, του Οργανισμού, είναι συντονιστικό και επιχειρησιακό κέντρο που κύριο σκοπό έχει:

-Tην άμεση και διατομεακή ενεργοποίηση όλων των Κοινωνικών και Υποστηρικτικών δράσεων που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το παιδί σε κίνδυνο-κρίση.

-Την κινητοποίηση όλων των φορέων (κρατικών και μη) που δραστηριοποιούνται στην παιδική προστασία.

Καλείται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στο παιδί, έχοντας σαν στόχο: τη δημιουργία μιας ουσιαστικής γραμμής παρέμβασης για την άμεση παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών θυμάτων βίας – παραμέλησης –παράνομης διακίνησης – εκμετάλλευσης και εξαφάνισης, την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση της πρόληψης αυτών των φαινόμενων, την τοπική δικτύωση που μπορεί να οδηγήσει στην προώθηση ευέλικτων κοινωνικών πρακτικών παρέμβασης και αντιμετώπισης περιστατικών παιδιών θυμάτων και στην διεκδίκηση κοινωνικών αλλαγών.

Βασικά εργαλεία του είναι: η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και τα οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης.

Το Κέντρο θα λαμβάνει αναφορές/καταγγελίες, θα καταγράφει και θα προωθεί προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ανώνυμες και επώνυμες για περιστατικά παιδιών θυμάτων, θα γίνεται επιτόπια παρέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών παιδιών θυμάτων με την συνεργασία των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τα παιδιά και τους γονείς για θέματα που άπτονται της ανηλικότητας κ.α.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass