Συνελήφθησαν οι ληστές των χρυσοχοείων του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2014 22:44 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:38

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που λήστεψε τα δύο χρυσοχοεία στον Τύρναβο, ανακοίνωσε σήμερα η Ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί υπήκοοι και αναζητούνται άλλοι τρεις. Η συμμορία εμπλέκεται σε εννιά ληστείες με Καλάσνικοφ, 25 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.

Η ληστρική συμμορία, είχε πυροβολήσει με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών τον Ιούλιο στα Οινόφυτα και είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εταιρείες σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας. Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε το κύκλωμα και πρόκειται για: Έξι Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι.

Η ομάδα, στις 2 Ιουλίου 2014, διέπραξε διαδοχικά δύο ένοπλες ληστείες, με την απειλή δύο καλάσνικοφ, σε βάρος εταιρείας τροφίμων και εταιρείας ΣΚΡΑΠ στην περιοχή των Θηβών. Εντοπίστηκαν όμως από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν επτά φορές με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους καταδίωκαν, χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιον από αυτούς.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που ακολούθησε, οι ληστές εισέβαλαν και σε άλλη εταιρεία στην περιοχή των Θηβών, όπου με την απειλή καλάσνικοφ άρπαξαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν τελικά.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Οι ίδιοι δράστες, την Τρίτη 8 Ιουλίου , φορώντας κουκούλες, αναστάτωσαν τον Τύρναβο, ληστεύοντας δύο διπλανά χρυσοχοεία, με την απειλή καλάσνικοφ, στην Κεντρική Πλατεία και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητα βρέθηκε μετά κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Επιπλέον τα μέλη της συμμορίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο 2014, διέπραξαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε σπίτια στη Ν. Σμύρνη, στο Πόρτο Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία, επιδεικνύοντας μάλιστα ιδιαίτερη σκληρότητα στους ιδιοκτήτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι έχουν επίσης διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος: 14 κλοπές από οικίες, πέντε κλοπές από καταστήματα, τρεις κλοπές αυτοκινήτων, τρεις κλοπές από αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από οικία. Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χίου για ληστεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass