Στελέχη του ΚΚΕ σε περιοδεία σε Βλαχογιάννι και Πραιτώρι

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2022 16:30

Περιοδεία στα χωριά Βλαχογιάννι και Πραιτώρι του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΚΚΕ, Τάσος Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας και Δημήτρης Αβρανάς, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας, συνοδευόμενοι από το στέλεχος του Κόμματος στην περιοχή, Γιώργο Μπεκιάρη.


Στο Βλαχογιάννι, τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του Κόμματος, για τα ζητήματα της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης μεγάλων επιχειρηματικών φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή, γενικότερα για της ενέργειας, της ακρίβειας που βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες και τα προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας είναι ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας έκτασης των 1.174 στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης-βοσκότοπου στο Βλαχογιάννι, σε επιχειρηματίες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου.
«Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση της ενέργειας στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών και αγωνιζόμαστε η παραγωγή και η διανομή της ενέργειας από όλες τις πηγές να ανήκει σε έναν αποκλειστικά εθνικό φορέα, στο πλαίσιο της γενικότερης αλλαγής που επιδιώκουμε σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας, ώστε να εξασφαλίζεται φθηνό ρεύμα σε όλο τον λαό και για την κάλυψη όλων των αναγκών της οικονομίας, με σαφή χωροθέτηση και με σεβασμό στο περιβάλλον».ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙ
Στο Πραιτώρι επισκέφθηκαν αρχικά τον καταυλισμό με τα κοντέινερ, όπου διαμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο 10 οικογένειες σεισμόπληκτων σε πολύ δύσκολες συνθήκες και στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού, όπου συζήτησαν με τους κατοίκους για τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν από τον σεισμό της 3ης/3/21.
Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι επανειλημμένα, ως Κόμμα, έχουμε αναδείξει αυτά τα προβλήματα στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, διεκδικώντας:
Να δοθεί σε όλους τους σεισμόπληκτους το έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ από την Κυβέρνηση, όπως και το επίδομα για την οικοσκευή σε όσους έπαθαν ζημιά.
Να δοθεί άμεσα αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους για το 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που καθιστούν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες.
Να μηδενισθούν τα χρέη των σεισμόπληκτων από δάνεια στις καταστραμμένες κατοικίες για αγορά πρώτης κατοικίας. Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, ύδρευση, τηλεφωνία, για όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέχρι να αποκατασταθούν. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass