Καταγγελίες για θανάτωση αδέσποτων ζώων

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ «ΔΑΓΚΩΝΕΙ» ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2022 15:09

«Μαζική εξαφάνιση ζώων στη Λάρισα» καταγγέλλουν ορισμένοι συμπολίτες, οι οποίοι προχώρησαν

σε σχετικές -ως επί το πλείστον όμως ανώνυμες καταγγελίες-, τόσο στην «Ε» όσο και σε τοπική ιστοσελίδα, όπου και δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο μιας τέτοιας καταγγελίας, στην οποία αφήνουν υπονοούμενα ακόμη και για τη στάση του Δήμου Λαρισαίων. Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή απάντησε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «ανοησίες και μυθεύματα» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε νομικές ενέργειες».
Όσον αφορά την ουσία του προβλήματος, η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτοι Εθελοντές» Αλεξάνδρα Μουστάκα, αναφέρει στην «Ε» ότι «πράγματι τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων (σκυλιών, γατιών) τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα αυξημένα, φαινόμενο σύνηθες δηλαδή για την εποχή που διανύουμε. Σχολιάζοντας ωστόσο τις ανώνυμες καταγγελίες που μιλούν για «αυξημένα περιστατικά θανάτωσης ζώων με φόλες, ιδιαίτερα στο κέντρο της Λάρισας», υποστηρίζει ότι «οι καταγγελίες θα πρέπει να είναι επώνυμες και να γίνονται άμεσα, για να κινούνται οι σχετικές διαδικασίες, σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα παραμένει». Με την ευκαιρία υπενθυμίζει την αναγκαιότητα αυξημένης φροντίδας των αδέσποτων ζώων, αυτές τις μέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση σε νερό. Σχετικά με τα αποφάγια που συνήθως δίνουμε στα αδέσποτα και τον κίνδυνο, από τις αυξημένες θερμοκρασίες, αυτά να αλλοιωθούν, κτηνίατροι διευκρινίζουν ότι «στην περίπτωση αυτή το ζώο κινδυνεύει με κάποια λοίμωξη, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να το οδηγήσει σε απώλεια ζωής». Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Όσον αφορά την απάντηση του Δήμου Λαρισαίων για όσα σχετικά είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται τα εξής: Δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, με τίτλο «Μαζική εξαφάνιση ζώων στη Λάρισα», στηριζόταν σε ανώνυμη επιστολή στην οποία αναφέρονταν ότι ενδεχομένως ο Δήμος Λαρισαίων (!) να «είναι πίσω» από εξοντώσεις ζώων. Σε σχετική απάντηση το Γραφείο Τύπου Δήμου Λαρισαίων, τονίζει τα εξής: Μόνο ως ανοησίες και μυθεύματα, μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμά σας, με ανώνυμη επιστολή – καταγγελία, στην οποία αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Δήμος Λαρισαίων να είναι υπεύθυνος για «μαζική εξαφάνιση πολλών ζώων» σε περιοχές της πόλης. Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους λίγους Δήμους που λειτουργούν, παρά το δύσκολο περιβάλλον, με πολύ καλές συνθήκες δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, υλοποιεί μαζικά προγράμματα στειρώσεων, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς, υπερήφανος για τον τρόπο που διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία. Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε η θανάτωση ζώων, συνιστά σοβαρότατο ποινικό αδίκημα. Είναι λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε νομικές ενέργειες, απέναντι σε όσους υπογράφουν και διακινούν, με τέτοια ευκολία, και για τους δικούς τους λόγους, τέτοιες απίστευτες ανοησίες, που προσβάλλουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου, τη Δημοτική Αρχή και το κύρος του 5ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass