Τι υπηρεσίες θα προσφέρουν οι δορυφόροι του Ελον Μασκ

ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΚΙΔΕΣ ΤΟΥ «STARLINK» ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2022 15:08
Οι λευκές κουκκίδες γύρω από τη Γη είναι οι δορυφόροι του Starlink Οι λευκές κουκκίδες γύρω από τη Γη είναι οι δορυφόροι του Starlink

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Είναι αλήθεια ότι ο Έλον Μάσκ πηγαίνοντας στη Μύκονο για διακοπές κουβάλησε

δορυφόρους για να καταγράφουν τις κινήσεις του; Ναι, θα μπορούσε, δίνοντας μια άλλη διάσταση που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά σε σενάρια φαντασίας.
Από τον Απρίλιο του 2020 “τρέχει” το πρότζεκτ του «Starlink» με δορυφόρους που περνούν σαν φωτεινές κουκκίδες πάνω από τον ουρανό σαν τρενάκι, ο ένας πίσω από τον άλλο ακολουθώντας γραμμικό σχηματισμό και κάνοντας ατελείωτους κύκλους, έως ότου ανέβουν από τα 360 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη που βρίσκονται τώρα -και είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού- για να λάβουν την τελική τους θέση σε τροχιά γύρω από τη Γη, στα 560 χιλιόμετρα, καλύπτοντάς την, σαν ένα δίχτυ παρέχοντας υπηρεσίας τηλεπικοινωνίας και ίντερνετ.
Επί της ουσίας, ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν -και θα έχουν- την τύχη να ατενίσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα για δύο-τρία λεπτά πάνω από τον ουρανό. Οι υπόλοιποι στο επόμενο χρονικό πέρασμα.
Όσοι σήκωσαν ψηλά το κεφάλι προκαθορισμένη ώρα προς τον ουρανό αντίκρισαν φωτεινά αντικείμενα να πετούν σε γραμμικό σχηματισμό, σε μεγάλο ύψος το ένα πίσω από άλλο και με μεγάλη ταχύτητα. Όχι, δεν είναι εξωγήινοι επισκέπτες. Αντίθετα, πρόκειται για δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, που θα παρέχουν (ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές) πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Για όσους θέλουν τα παρατηρήσουν σήμερα το βράδυ, δεν έχουν παρά να σηκώσουν το βλέμμα τους περίπου στις 10:41 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), που θα κάνουν πέρασμα για δύο λεπτά και θα είναι εμφανή και από τη Λάρισα γυρνώντας αρχικά το βλέμμα Δυτικά στις 256° και σε ύψος περίπου 49° όπου θα κατευθυνθούν έως Βορειοδυτικά 337° πέφτοντας στις 10° και θα χαθούν στον ορίζοντα. Για τους μη εξοικειωμένους στα σημεία της πυξίδας, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν την ίδια ώρα προς Καρδίτσα - Μουζάκι, με τελικό προορισμό προς Όλυμπο, όπου θα χαθούν οι δορυφόροι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass