Πανηγυρίζει ο Προφήτης Ηλίας

Στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2022 15:25

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την 20ή Ιουλίου τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη. Επί τη μνήμη του εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη συνοικία Νεράιδας στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, στη Λάρισα.


Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της 20ής Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί δέηση υπέρ των αδερφών Κυπρίων των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στη νήσο Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974. Το απόγευμα της Τετάρτης 20ής Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ της πλατείας του ναού.
Γίνεται γνωστό ότι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν και στο παρεκκλήσιο του Μικρού Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη πλατεία Προφήτη Ηλία στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass