«Αλωση» της Ιουστινιανού…

ΚΛΟΠΕΣ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ * ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2022 15:00

Κλοπές φυτών και καταστροφές του πράσινου και των λουλουδιών, που έχουν φυτευτεί στα παρτέρια της ανακατασκευασμένης οδού Ιουστινιανού, διαπιστώνει συχνά η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, που απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να σέβονται τους δημόσιους χώρους.


Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά από προγραμματισμένο έλεγχο που έγινε στον συγκεκριμένο δρόμο προ ημερών και μία μέρα μετά την επέμβαση του εργολάβου και το ξαναφύτευμα των ήδη βγαλμένων και πατημένων φυτών, παρατηρήσαμε και καταγράψαμε τις εξής εικόνες: Κενές τρύπες από θέσεις φυτών τα οποία είχαν αφαιρεθεί. Καμένες και κιτρινισμένες οι κωνικές και σφαιρικές μορφές των πυξαριών, από ούρα των σκύλων. Τα φυτά αυτά δεν θα ξαναπρασινίσουν πότε. Εκτίμηση της Υπηρεσίας είναι ότι το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από δεσποζόμενα ζώα, γι’ αυτό απευθύνονται συστάσεις στους ιδιοκτήτες τους.
Πάνω στα πυξάρια βρέθηκαν ακαθαρσίες σκύλων, με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει τα φυτά και να έχουν καεί. Η ζημιά τους είναι μη αναστρέψιμη.
Τοποθέτηση τροφής σε παρτέρια με αποτέλεσμα την προσέγγιση ζώων, και την καταστροφή των παρτεριών.
Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων καλεί όλους τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το έργο της Υπηρεσίας και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για τη διατήρηση των χώρων πρασίνου και τη διαμόρφωση νέων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass