Τιμήθηκε η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πυργετό

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 20:14

Στον Πυργετό, στον τόπο θυσίας του πρωτομάρτυρα της αγροτιάς Μαρίνου Αντύπα, τιμήθηκε η μνήμη του ανθρώπου που αγωνίστηκε με σύνθημά του την ισότητα, την αδελφότητα και την ελευθερία, του Μαρίνου Αντύπα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο από τον πατέρα Αλέξανδρο, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γιώργο Μανώλη, την εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Δόκου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Πυργετού, την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού και τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού. Η κατάθεση στεφάνων έκλεισε με ενός λεπτού σιγή και με τον Εθνικό Ύμνο.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, επισήμανε πως «δεν αρκεί η θύμηση και η μνημόνευση του αγώνα του Μαρίνου Αντύπα. Σήμερα είναι επιτακτικό το αίτημα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει κι άλλο. Σήμερα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα του αγώνα που έδωσε ο Μαρίνος Αντύπας. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η Ελληνική κοινωνία, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, είναι οικονομικά καταβεβλημένοι από την ύφεση που επικρατεί στην αγορά, αλλά κυρίως από το υψηλό κόστος ενέργειας και παραγωγής των προϊόντων τους. Ως Δημοτική Αρχή εστιάσαμε σε μια σειρά δράσεων που ανακουφίζουν τον άνθρωπο του μόχθου, του κόπου, του ιδρώτα και της παραγωγής. Επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πρέπει να ενεργοποιηθούν περαιτέρω και να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο τους. Ευελπιστώ ότι έχουμε πλέον κατανοήσει ότι το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Η αγροτιά και η κτηνοτροφία είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Εδώ στο μνημείο του εμπνευστή της εξέγερσης του 1910 οφείλουμε εκτός από την απόδοση τιμής να δεσμευτούμε όλοι, ότι θα συνεργαστούμε έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να γίνει ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Αυτό θαρρώ ότι είναι το μήνυμα του σημερινού εορτασμού. Να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας τη θυσία τόσο του Μαρίνου Αντύπα όσο και των Θεσσαλών αγροτών και να παλέψουμε σήμερα όλοι μαζί, νέοι και μεγαλύτεροι, ο καθένας από το πόστο του για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι αγώνες όσων έδωσαν τη ζωή τους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, δημότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass