Μοναδική αποστολή η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας

ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ Ή ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ»

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 15:02

«Φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσεως

ή διαθέσεως οπλισμού, το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σενάρια διάθεσης οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.
Ο κ. Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαρ. Λαλούση βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή την τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς από τον παραδίδοντα, αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα στον παραλαμβάνοντα, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.
Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία που τέλεσε ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος με τον απερχόμενο διοικητή, Π. Δεμέστιχα, στην ημερήσια διαταγή του να σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «θεωρώ αυτονόητο ότι η ορμή της Διοίκησης προς τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων θα συνεχιστεί καθιστώντας την 1η Στρατιά κυρίαρχη δύναμη, ισχυρό παράγοντα αποτροπής και αμυντικής διπλωματίας», σημειώνοντας επίσης τις «πολύπλευρες ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία μας ως σύμμαχοι και εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση».
«Βιώνουμε μια εποχή» τόνισε στην ημερήσια διαταγή του ο νέος διοικητής Άγγ. Χουδελούδης «στην οποία οι γεωπολιτικές ισορροπίες ταλαντεύονται, οι προκλήσεις γιγαντώνονται και οι ανακατατάξεις ισχύος διαδέχονται η μία την άλλη στην ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα.
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των ανατροπών, αλλά και των κλιμακούμενων προκλήσεων, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας καθήκον να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού».
«Είχα την τιμή» τόνισε σε δήλωσή του ο Α/ΓΕΕΘΑ «να διοικήσω την 1η Στρατιά, έναν σπουδαίο σχηματισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οσονούπω τη μεγαλύτερη μείζονα διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων όλης της Ελλάδος. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που παρευρέθηκα σήμερα στην αλλαγή διοικήσεων δύο εξαίρετων αξιωματικών του παραδίδοντα στρατηγού Δεμέστιχα και του παραλαμβάνοντος στρατηγού Χουδελούδη, οι οποίοι είναι άξιοι και καταξιωμένοι αξιωματικοί στη συνείδηση του Στρατεύματος και με την παρουσία σήμερα εδώ εμού και του Α/ΓΕΣ τιμούμε τους δύο Διοικητές της 1ης Στρατιάς. Τιμή αξίζει βεβαίως και ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προσωπικό της 1ης Στρατιάς που επιτελεί το έργο του νυχθημερόν με κόπο, ιδρώτα, υπομονή, επιμονή για την εκπλήρωση της αποστολής τους, που είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας».
Με τον κ. Φλώρο, ερωτηθέντα με αφορμή σενάρια παραχώρησης ελληνικών αντιεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία, να τονίζει πως «φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσεως ή διαθέσεως οπλισμού, το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας».
Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Κων. Παππάς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Θαν. Αδαμόπουλος, ο Αρχηγός ΤΑ Γ. Φασούλας, ο διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας Ευαγγ. Φαλάρας, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστ. Μαντζιώκας, ο διοικητής του ΠΠΓΝΛ Δημ. Κατσικονούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Δημ. Γεωργάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Μιχ. Φωκάς, ο πρώην διοικητής της ΓΕΕΦ Ηλ. Λεοντάρης, ο διευθ. σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, διοικητές Μονάδων, επιτελείς, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass