Οι χαρταετοί της ειρήνης...

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 21:04

Τις τελευταίες ημέρες ο πλανήτης ζει έναν εφιάλτη. Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

έχει απλώσει το πέπλο του φόβου και της θλίψης. Οι εικόνες πολέμου ξεσήκωσαν τους μαθητές της χώρας και σε πολλά σχολεία τα παιδιά ανέλαβαν δράση και διοργάνωσαν πρωτοβουλίες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό και να στείλουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης. Στα σχολεία της Λάρισας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τα παιδιά αυτήν την εβδομάδα «φώναξαν»:  «Όχι στον πόλεμο, Ναι στην ειρήνη». Κάποιες δράσεις δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες, όπως αυτή του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, που δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσει ευχάριστα. Συνολικά 150 μαθητές και μαθήτριες των 7 τμημάτων του σχολείου, εργάστηκαν μαζί και έφτιαξαν χαρταετούς για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης. Ένας τεράστιος χαρταετός και εφτά μικρότεροι γεμάτοι με αντιπολεμικά μηνύματα και σκίτσα που ζωγράφισαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, στολίζουν την είσοδο του σχολείου. Μαζί και ένα πανό. «Stop War» γράφουν και ξορκίζουν το κακό. Τα χρώματα, η φαντασία, η αγάπη είναι ο δικός τους τρόπος να εκφραστούν, αλλά και ο «αέρας» που θα στείλει τους χαρταετούς τους ψηλά. Λουλούδια, μπαλόνια, παιδιά με πολύχρωμα ρούχα, πεταλούδες και το σήμα της ειρήνης στολίζουν τους μοναδικούς αυτούς χαρταετούς. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας μάς θύμισαν εκείνους τους νεαρούς που την Καθαρά Δευτέρα του 1963, πέταξαν στον Αττικό ουρανό χαρταετούς με το σήμα της ειρήνης. Σήμερα, το σήμα της ειρήνης, μπορεί να είναι σε όλους γνωστό, τότε όμως, οι περισσότεροι στην Ελλάδα, το έβλεπαν για πρώτη φορά. Οι νεαροί, με το πέταγμα των χαρταετών, ήθελαν να διαδηλώσουν κατά του ανταγωνισμού των εξοπλισμών των δύο υπερδυνάμεων (Αμερική και Σοβιετική Ένωση) που είχαν τον κίνδυνο να προκαλέσουν πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Οι χαρταετοί εκείνοι της Ειρήνης, δεν είχαν κομματική σκοπιμότητα. Οι νεαροί στρέφονταν κατά των πυρηνικών εξοπλισμών και ασκούσαν κριτική τόσο στην Αμερική όσο και στη Σοβιετική Ένωση. Οι χαρταετοί της ειρήνης, που υψώθηκαν στον ουρανό, εκείνη την Καθαρή Δευτέρα του 1963, έδωσαν την έμπνευση στον Μίκη Θεοδωράκη να συνθέσει την υπέροχη μουσική «Χαρταετοί», για την παράσταση «Η Γειτονιά των Αγγέλων». Έτσι και τούτοι οι χαρταετοί των λιλιπούτειων μαθητών και μαθητριών του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, μας εμπνέουν, μας συγκινούν και μας γεμίζουν ελπίδα. Γιατί απλά τα παιδιά είναι σαν τους χαρταετούς, προορισμένα να πετούν ψηλά!            

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass