Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 15:01

Θέλησε να κλέψει ζαχαροπλαστείο, παρουσία του... ζαχαροπλάστη
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 25ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ

Επιχειρήσεις κατά μήκος των οδών Ιωαννίνων και της Εθνικής οδού προς Τρίκαλα στόχευσε,

ένας 25χρονος Ιρακινός υπήκοος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, κατηγορούμενος για κλοπή.  Ο 25χρονος στις 6.30 προχθές το πρωί μπήκε σε ζαχαροπλαστείο την ώρα που ο ζαχαροπλάστης εργαζόταν στο παρασκευαστήριο. Ο ζαχαροπλάστης αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη στο κατάστημα που επιχειρούσε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Ο 25χρονος κατάφερε να διαφύγει προσωρινά και, κινούμενος προς τη συνοικία του Αγίου Θωμά, συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 25χρονος νωρίτερα, στις 3.30 τα ξημερώματα, έθραυσε τον υαλοπίνακα επιχείρησης από την οποία έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ τις ίδιες πρωινές ώρες μπήκε σε περιφραγμένο οικόπεδο και σπάζοντας το τζάμι ενός εμπορευματοκιβωτίου (κοντέινερ) εισήλθε σε αυτό, χωρίς ωστόσο να βρει κάτι για να κλέψει, με αποτέλεσμα να φύγει άπραγος. Το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Αιτήσεις για αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα
ΕΩΣ 28/3 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

Εως τις 28 Μαρτίου θα είναι ανοιχτό το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τους γεωργούς που δέχτηκαν πλήγμα από τα καιρικά φαινόμενα κατά το 2019. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις αφορούν το σύνολο των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) καθόλη τη διάρκεια του 2019. Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αφορά: Α. Ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα. Επισημαίνεται ότι οι ζημίες από δυσμενείς καιρικές συνθήκες μπορούν να ενισχυθούν μόνο όταν το κατώτατο όριο απωλειών της παραγωγής κατά το έτος ζημιάς (2019) υπερβαίνει το 30%, σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών, σε επίπεδο νομού. Β. Ζημιές απώλειας παραγωγής από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, διακυμάνσεις θερμοκρασίας) σε καλλιέργειες, που σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥΠΑΑΤ το κατώτατο όριο απωλειών της παραγωγής κατά το έτος ζημιάς (2019) υπερβαίνει το 30%, σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών, σε επίπεδο νομού. Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του εκμετάλλευση ζημιώθηκε μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, αίτηση χορήγησης ενίσχυσης σε ηλεκτρονική μορφή, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή, από τον εξουσιοδοτημένο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΛΓΑ».

 

Δωρεάν έλεγχοι οστεοπόρωσης στα Φάρσαλα

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το διήμερο Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαρτίου 2022. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας. Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαρσάλων την Παρασκευή 11 Μαρτίου 5.30-7.30 μ.μ. και το Σάββατο 12 Μαρτίου από 9 π.μ. -12 το μεσημέρι υπό την ιατρική επίβλεψη του κ. Διονύσιου Παρίδη, χειρ. ορθοπαιδικού. Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο: 2491-350.116. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Συνέλευση και εκλογές στον Σύνδεσμο Ρουμελιωτών
Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Λάρισας ο «ΑΘ. ΔΙΑΚΟΣ» καλεί τα μέλη του να προσέλθουν την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, με κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και η διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. μπορούν να ενημερώσουν τον πρόεδρο Χριστόφορο Ζαρκάδα στο τηλ. 2410-259.763 και στο κιν. 6937-441.356 ή τη γενική γραμματέα του Συλλόγου κ. Αικατερίνη Ρίζου στο τηλ. 6972-099.694.

 

Συνέλευση συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Την ετήσια Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Λάρισας. Η Συνέλευση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 13 Μαρτίου και αν και τότε δεν υπάρξει η απαραίτητη συμμετοχή, οριστικά θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Συλλόγου, τα μέλη καλούνται στη Συνέλευση έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass