Οι δυνατότητες της e-class και τα εργαλεία της

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5ου, 9ου, 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ 5ου ΓΕΛ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 16:27

Πραγματοποιήθηκε το 2ο διασχολικό σεμινάριο του δικτύου σχολείων 5ου, 9ου και 10ου Γυμνασίων Λάρισας και του 5ου Λυκείου Λάρισας με θέμα «Επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών:

Η ενίσχυση του Διδακτικού έργου και του Παιδαγωγικού ρόλου τους».
Εισηγητής στο επιμορφωτικό σεμινάριο ήταν ο υποδιευθυντής 9ου Γυμνασίου Λάρισας Στέφανος Γραβάνης που ανέπτυξε το θέμα «Εργαλεία e-class και googleforms». Ο κ. Στέφανος Γραβάνης έδειξε το περιβάλλον της e-class, που είναι μια σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η οποία στήριξε την εκπαιδευτική διαδικασία στην περίοδο της πανδημίας και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται υποστηρικτικά στη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων στα σχολεία. Αποτελεί ένα ευέλικτο, ασφαλές και απλό στη χρήση ψηφιακό περιβάλλον για τη μάθηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία, υποστηρίζοντας πολλά εκπαιδευτικά σενάρια. Με βιωματικό τρόπο δίδαξε στους επιμορφούμενους τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων, ασκήσεων, εργασιών, ερωτηματολογίων, βαθμολογίου, ιστολογίου και άλλων εργαλείων της. Επίσης έδειξε τον τρόπο που μπορεί ένας εκπαιδευτικός να δημιουργήσει μία googleform για τις ανάγκες του μαθήματός του. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις βασισμένες στις εμπειρίες των εκπαιδευτικών των τεσσάρων σχολείων.
Το ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης ενδοσχολικής-διασχολικής επιμόρφωσης του δικτύου σχολείων 5ου, 9ου και 10ου Γυμνασίων Λάρισας και 5ου Λυκείου Λάρισας, που εντάσσεται στον άξονα «Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις και υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass