«Κορυφαίος στόχος για τη Λάρισα, μια πόλη φιλική για τα παιδιά»

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗ «UNICEF» ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2022 21:05
Από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στο Δημαρχείο της Λάρισας, από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη  και τον εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα κ. Λουτσιάνο Καλεστίνι Από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στο Δημαρχείο της Λάρισας, από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα κ. Λουτσιάνο Καλεστίνι

«Κορυφαίος στόχος για τη Δημοτική Αρχή είναι η δημιουργία μιας πόλης φιλικής για

τα παιδιά» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε σε μια σημαντική συνεργασία με τη «UNICEF», για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «πόλη φιλική για τα παιδιά», η οποία επισφραγίστηκε χθες με την τελετή υπογραφής σχετικού μνημονίου.
Τη στήριξή του διεθνούς Οργανισμού, στη δημιουργία συνθηκών και στην οργάνωση δράσεων που θα ενισχύουν αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου της «UNICEF», στην Ελλάδα, κ. Λουτσιάνο Καλεστίνι, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων στο πρόγραμμα. Ο κ. Καλεστίνι, αναγνωρίζοντας τους θεσμούς και τις δράσεις που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια στη Λάρισα για τα παιδιά, έχει υψηλές προσδοκίες από τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο έβδομος δήμος στη χώρα, που υπογράφει το εν λόγω σύμφωνο συνεργασίας, αλλά εύχομαι να είναι ο πρώτος που θα πιστοποιηθεί ως πόλη φιλική για τα παιδιά.
Θα συνεισφέρουμε στα προγράμματα και στις δράσεις για τα παιδιά και ευχόμαστε ο Δήμος Λαρισαίων να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να ξεπεράσει τους στόχους και στους δείκτες εξέλιξης που έχουμε θέσει σε εθνικό επίπεδο...». «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση...» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, και σημείωσε ότι «μέσα από την υπογραφή αυτού του συμφώνου, επιθυμία και στόχος του Δήμου είναι να ενεργοποιηθούν και να ενισχυθούν δράσεις και συνέργειες που θα πάνε τη δουλειά του Δήμου ακόμα πιο ψηλά». Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Δημήτριος Δεληγιάννης, η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Σταυρούλα Μπαξεβάνη και υπηρεσιακοί παράγοντες. Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Λαρισαίων, που σχετίζονται με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, όπου έγινε εκτενής παρουσίαση και συζήτηση για τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο και τις δράσεις που πρέπει να οργανώσει εφεξής ο Δήμος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σύμφωνο αφορά τη συνεργασία Δήμου και Unicef για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών στη Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος «πόλη φιλική για τα παιδιά». Το πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» επιδιώκει να ενισχύσει την υλοποίηση των δικαιωμάτων του παιδιού σε τοπικό επίπεδο μέσω μιας σειράς στρατηγικών όπως: Ευαισθητοποίηση και συνηγορία για τα δικαιώματα των παιδιών. Συλλογή δεδομένων και παρακολούθηση για την αξιολόγηση της προόδου του προγράμματος και του αντίκτυπου που αυτό έχει στα παιδιά. Συντονισμός και συνεργασίες με τρίτα μέρη στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος. Προγραμματισμός δράσεων για τα παιδιά.

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής του μνημονίου ο κ. Καλεστίνι υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο, όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών και την ποιότητα ζωής τους, από το 1947 μέχρι και σήμερα, αλλά συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει «το χαμηλότερο ποσοστό σε προσχολική φροντίδα, το μεγαλύτερο ποσοστό ευάλωτων και περιθωριοποιημένων παιδιών, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας, το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας, υψηλό βαθμό ιδρυματοποίησης αντί του θεσμού της αναδοχής, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εφήβων- νέων που δεν εργάζονται, ούτε σπουδάζουν...».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass