Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2022 15:02

Ζητούν δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο στην Ελασσόνα

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ. ΚΟΡΟΜΠΙΝΑΣ

Την ανάγκη να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Ελασσόνα, για δωρεάν

ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών, τονίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Κορομπίνας Διονύσης.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ως προς το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία δωρεάν Κοινωνικών Φροντιστηρίων όπως έχουν αρκετοί Δήμοι της χώρας μας. Τα Δημοτικά Κοινωνικά Φροντιστήρια είναι παλιός και πετυχημένος θεσμός σε όλη την επικράτεια. Από τα Δημοτικά Φροντιστήρια έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ. Η φτώχεια των νοικοκυριών και η δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος δημιουργεί φοβερές ανισότητες μεταξύ των μαθητών στην εκπαιδευτική – επαγγελματική εξέλιξή τους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε δημοτικά κτίρια, σε σχολικές μονάδες τις απογευματινές ώρες, με εθελοντές εκπαιδευτικούς, με απόφοιτους πτυχιούχους της περιοχής μας. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Εκπαιδευτικού Έργου, στην οποία αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του. Ο Δήμος Ελασσόνας μπορεί εκτός από αίθουσες διδασκαλίας να παρέχει τη μεταφορά των εθελοντών – εκπαιδευτών στα χωριά μας».
Εκπαιδευτικά κέντρα θα μπορούσαν πέραν της πόλης της Ελασσόνας να δημιουργηθούν σε:
Κρανιά, Βλαχογιάννι, Καλλιθέα, Τσαριτσάνη, στο κτίριο του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου (όπου θα έρχονται μαθητές από Μηλέα, Φαρμάκη, Σαραντάπορο, Λιβάδι κ.λ.π.), Δομένικο και όπου αλλού υπάρχει συμμετοχή. Καλώ δημοσίως τον κύριο Δήμαρχο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη δημιουργία Δωρεάν Δημοτικών – Κοινωνικών Φροντιστηρίων.
Να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τους μαθητές του τόπου μας.

 

Το υδατικό της Θεσσαλίας σε σύσκεψη δημάρχων - βουλευτών

Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας οργανώνει συνάντηση εργασίας στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν, εκτός του Διοικητικού της Συμβουλίου, οι βουλευτές και δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο «Διβάνη Παλλάς» στη Λάρισα. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της ημερίδας της 20ής Νοεμβρίου 2022 της ΠΕΔ Θεσσαλίας προκειμένου οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που αφορούν στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας να μεταφερθούν προς συζήτηση σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο με στόχο την επίλυσή του.

 

Αντιπολεμική κινητοποίηση στην Κεντρική
πλατείαΑντιπολεμική κινητοποίηση διοργανώνει στις 12 σήμερα το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας (1952) στον επιθετικό Ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Με τους διοργανωτές να σημειώνουν πως «όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων χρόνων, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των Νατοϊκών φονιάδων. Αναβάθμισαν τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιούργησαν νέες για λογαριασμό της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής (110 Π.Μ. Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος…)». Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.


Κόβουν πίτα οι Σιδηροδρομικοί Σύλλογοι της Λάρισας

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Άγιος Φίλιππος», ο Σύλλογος Φίλων των Σιδηροδρόμου και το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας θα κόψουν όλοι μαζί την πίτα τους. Η εκδήλωση θα γίνει στη Λέσχη των Σιδηροδρομικών της πόλης απέναντι από τον σταθμό στις 11.30 το πρωί. Αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η εκδήλωση θα γίνει στον εξωτερικό χώρο, ενώ όπως επισημαίνεται θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από τους Συλλόγους καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι να παρευρεθούν, ενώ σημειώνεται πως θα υπάρξουν λαχνοί και κληρώσεις.

 

 Συνέλευση - πίτα της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, σήμερα

Τη γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα, πραγματοποιεί η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη συνέλευση θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσης ενόψει της 8ης Μάρτη.


Γενική Συνέλευση «Πορείας Αγάπης»

Σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης» (Ηπείρου 79-83), με θέματα ημερήσιας διάταξης: Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός, Έγκριση Έκθεσης ΕΕ, Ενημέρωση Μελών-Προτάσεις. Σε περίπτωση μη απαρτίας, των παρόντων οικονομικώς τακτοποιημένων μελών, (άρθρο 6 παρ.1, ισχύοντος Καταστατικού), η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ίδια ημέρα και ώρα, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο και ώρα 11.00.


Στην Κρήνη Φαρσάλων ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, αύριο Κυριακή του Ασώτου 20 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Κρήνης Φαρσάλων.

 

 Πού απογράφονται στον Δήμο Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων συνδράμει την τρίτη φάση της Απογραφής Πληθυσμού, παραχωρώντας χώρους στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητές του. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο, 19 και 20 Φεβρουαρίου, όσοι πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν ακόμη απογραφεί, θα μπορούν να προσέλθουν στους παρακάτω χώρους προκειμένου να το κάνουν με τη συνδρομή των εντεταλμένων απογραφέων.  Οι ώρες απογραφής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ.
Τα σημεία απογραφής για τον Δήμο Φαρσάλων θα είναι τα εξής:
-Φάρσαλα, αίθουσα ΚΔΑΠ Πολιτισ. Κέντρο, τηλ.: 24910-26.268.
-Πολυδάμαντας, πρώην Δημαρχείο, τηλ.: 24913-50.308.
-Ναρθάκι, πρώην Δημαρχείο, τηλ.: 24910-93.458.
-Ενιπέας, γραφείο Συνεταιρισμού Ευυδρίου, τηλ.: 24910-71.098.

 

Τελευταία εβδομάδα απογραφής στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας για να υποστηρίξει τη διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού, που αυτόν τον μήνα τελειώνει, καλεί τους κατοίκους του Δήμου, που δεν έχουν απογραφεί ακόμη, να προσέρχονται στα Δημοτικά καταστήματα, όπου θα υπάρχουν απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας, για να απογραφούν.
Οι δημότες θα μπορούν να προσέρχονται μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 12:00 στα γραφεία:
- Δημαρχείο Ελασσόνας: Απογραφέας κ. Μαρία Πλάτανου, τηλέφωνο επικοινωνίας 24933-50.226 και 6986-693.091.
- Πρώην Δημαρχείο Βλαχογιαννίου: Απογραφέας κ. Λευκή Σαπουνά, τηλέφωνο επικοινωνίας 24923-50218 και 6943-080.407.
- Πρώην Δημαρχείο Καλλιθέας: Απογραφέας κ. Άννα Κελεπούρη, τηλέφωνο επικοινωνίας 24933-50522 και 6945-884.453.

 

Αιμοδοσία από την ΕΜΛ Φιλιππούπολης
Εθελοντική Αιμοδοσία από 9:00 έως 13:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωάν. Κράγια» Χατζημιχάλη 62 στη Φιλιππούπολη Λάρισας οργανώνει αύριο Κυριακή η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass