Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 15:00

«Σύντομα θα γίνουν εκλογές νόμιμες στην ΕΛΜΕ»

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ Α.ΔΗ.Κ. ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

«Οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές ιδρύθηκαν για να υπηρετήσουν τον υγιή συνδικαλισμό και όχι να συντηρήσουν μία νοσηρή νοοτροπία.

Επιλέξαμε να βαδίσουμε τον δύσκολο δρόμο του δημοκρατικού, ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού χωρίς “πάτρωνες” και “πατερούληδες”, χωρίς το σύνδρομο του επαρχιώτη». Περί αυτών διαβεβαιώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Α.ΔΗ.Κ. Λάρισας, με αφορμή σχόλιο στα «Ψιθυριστά» της εφημερίδας σχετικά με την παράταξη και τις εκλογές στην ΕΛΜΕ, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της: «Οι αρχές μας και οι αξίες μας δεν μας επιτρέπουν να υπηρετήσουμε μία παράταξη η οποία παραποιεί το καταστατικό της και έχει χάσει κάθε επαφή με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορούσαμε να είμαστε σε μία παράταξη η οποία απαγορεύει να ψηφίζονται προτάσεις από την Γενική Συνέλευση. Δεν έχουμε καμία σχέση με μία παράταξη η οποία δεν ανακοινώνει πότε θα κάνει εκλογές και τις διεξάγει στην κοπή της πίτας. Για μας η λέξη δημοκρατία και νομιμότητα δεν είναι κενού περιεχομένου. Δεν ήμασταν ποτέ μειοψηφία αν αναλογιστείτε ότι 22 συνάδελφοι υποψήφιοι από τους 41 που ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ τον Δεκέμβριο του 2019 αποχώρησαν από τη ΔΑΚΕ. Εκλογές άλλωστε δεν έγιναν ποτέ για να φανεί ποιος είναι μειοψηφία.
Επειδή όμως ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία δεν ανεχόμαστε ούτε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε εκβιασμούς. Ήταν καθήκον μας να διαφυλάξουμε το κύρος της ΕΛΜΕ. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τις εκλογές, αλλά δεν συμμετείχαμε σε παράνομες εκλογές. Ο στόχος μας δεν ήταν να καταλάβουμε καρέκλες, αλλά να γίνουν εκλογές νόμιμα. Να σας κάνουμε γνωστό ότι έξι μέλη της απερχόμενης διοίκησης κατέθεσαν αίτηση για ορισμό των ιδίων ως προσωρινή Διοίκηση που θα συνεκδικαστεί στις 8-3-2022 με την δική μας αίτηση. Αυτό το αποσιωπείτε ή δεν το γνωρίζετε. Σύμφωνα με το Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης φαίνεται καθαρά η νομιμότητα των ενεργειών μας και η ακυρότητα των εκλογών.
Σύντομα λοιπόν θα γίνουν εκλογές νόμιμες για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και για την ΟΛΜΕ, οπότε εκεί όλοι θα κριθούμε. Εμείς δεν εκβιάσαμε με διαγραφή, ούτε με δημοσιοποίηση των ονομάτων των συναδέλφων που θα πάνε να ψηφίσουν. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων. Άλλωστε στις διεξαχθείσες “εκλογές” ψήφισαν 2 στους 5 συναδέλφους. Στους υπόλοιπους στερήθηκε το νόμιμο δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά. Το δικαίωμά τους υπερασπιζόμαστε. Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον (Θουκυδίδης, Περικλέους Επιτάφιος)».

 

Φοιτητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «JA Start Up 2022»

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά από το Junior Achievement Greece και προσκαλεί φοιτήτριες και φοιτητές να συμμετέχουν σε μία διαδικασία που έχει στόχο να τους βοηθήσει να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης αλλά και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι εγγραφές ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2022 και οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στο: https://bit.ly/JA_Start_Up_2022. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου 2022 για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν.
To «JA Start Up» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από 18 έως 30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Οι φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες. Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα «JA Start Up»: https://jagreece.org/programs/start-up/

 

Σεμινάριο επιμόρφωσης επαγγελματιών υγείας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιμόρφωση επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση περιστατικών σωματικά κακοποιημένων παιδιών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, από το Σωματείο Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Το επιμορφωτικό σεμινάριο γίνεται επίσης σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μποδοσάκη, τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Solidarity Now», με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη «Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των παιδιών» και την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.ά.
Συντονιστές θα είναι ο κ. Νικόλαος Σκεντέρης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής-Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Ιωάννα Γριβέα, καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθύντρια Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής και Νεογνολογικής Κλινικής.
Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Αλεξάνδρα Σολδάτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Αλέξανδρος Πάνος, παιδίατρος, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επιστημονικός συνεργάτης «ΕΛΙΖΑ», Αφροδίτη Κοντάκου, παιδίατρος, πανεπιστημιακή υπότροφος – Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών ΕΛΙΖΑ, Γ’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, Αλεξάνδρα Σολδάτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Ηλέκτρα Κουτσούκου, δρ Δικαιωμάτων Παιδιού, Δικηγόρος, επιστημονική συνεργάτιδα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.ά.

 

Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του ΚΔΑΠ Πρόσβαση

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Λάρισας συνεχίζει να προσφέρει πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αύριο από τις 9:00 έως τις 13:00 πραγματοποιεί την 3η ανοικτή εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και καλεί του πολίτες της Λάρισας να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης. Η αιμοληψία θα γίνει στον χώρο της Δομής, επί της Φαρσάλων 177.

 

Η ΔΑΚ εορτάζει τον Οσιο Δαμιανό

Η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) τιμά τη μνήμη του προστάτη της, Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στην έδρα της στο Ελευθέριο Λάρισας. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή, και ώρα 17:00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Αύριο Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 07:30 θα πραγματοποιηθεί Όρθρος - Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Λόγω του περιορισμού της πανδημίας Covid-19 όσοι θα παρευρίσκονται στις παραπάνω εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει το τελευταίο τρίμηνο.

 


Αγρυπνία για τον Αγιο Δαμιανό στον Αγ. Αχίλλιο

Αύριο η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός μας... (αφού ο άγιος μαρτύρησε στις όχθες του Πηνειού ποταμού, κάτω από τον λόφο του Φρουρίου), σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 5.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας. Επίσης σήμερα στις 9.15 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (Περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα κόλλυβα του Αγίου Δαμιανού).
Αύριο στις 5.00 μ.μ. ο Εσπερινός, η Παράκληση του Αγίου Δαμιανού και η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass