Επανεξετάζονται τα αιτήματα, την Τρίτη η απόφαση

ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΛΥΚΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΚΑΙ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙ, ΖΗΤΗΣΕ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 15:19

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επανεξετάζει τα αιτήματα για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από διαδοχικές επαφές και επικοινωνίες των Λαρισαίων βουλευτών Χρ.

Κέλλα και Μάξιμου Χαρακόπουλου με την ηγεσία του Υπουργείου.
Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Χρήστος Κέλλας συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας με τον γ. γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αλέξανδρο Κόπτση, συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε η συνέχιση της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Λυκείων και ΕΠΑΛ, που δεν εγκρίθηκαν για τη φετινή χρονιά.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για τη μη έγκριση των τμημάτων από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, επανέφερε το θέμα και στον αρμόδιο Γ. Γραμματέα, επισημαίνοντας πως «η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις συνιστά εξέλιξη, η οποία θα έχει ψυχολογικό αντίκτυπο στους/στις μαθητές/-τριες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις τους, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή αντικειμένου σπουδών για τους/τις μαθητές/-τριες των ΕΠΑΛ. Επίσης ανέδειξε και την υγειονομική διάσταση της απόφασης, τονίζοντας πως η καθημερινή και μαζική μεταφορά των μαθητών/-τριών μέσω οχημάτων, από και προς τα νέα τους σχολεία, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού λόγω συγχρωτισμού. Ο κ. Κόπτσης σύμφωνα με τον Λαρισαίο βουλευτή άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματά του και ανακοίνωσε ότι επανεξετάζονται τα αιτήματα για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων.
«Με τον Γ. Γραμματέα συζητήσαμε ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές οικογένειες του νομού μας. Ζήτησα εκ νέου την ανάκληση της απόφασης κατάργησης ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού των Λυκείων και αντικειμένων των ΕΠΑΛ, επισημαίνοντας τόσο την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού των μαθητών/-τριών όσο και τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχει η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε ψυχολογικό και υγειονομικό επίπεδο. Προσδοκώ ότι η ανταπόκριση που βρήκα σήμερα θα μετουσιωθεί σε πράξεις από την ηγεσία του Υπουργείου» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κέλλας.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Στο μεταξύ ο έτερος Λαρισαίος βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος σε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έθεσε εκ νέου το ζήτημα που προέκυψε με την κατάργηση των ολιγομελών λυκειακών τάξεων στα σχολεία του νομού, ζητώντας να υπάρξει τάχιστα διευθέτηση στο πρόβλημα, όπως έγινε πέρυσι.
Για το ζήτημα, μετά και από επικοινωνία με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βάσω Ζιάκα, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Φαλάνης κ. Κώστα Λυγούρα, τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας κ. Κώστα Καραγιάννη και γονείς μαθητών/-τριών, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε εκ νέου επικοινωνία με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Αλέξανδρο Κόπτση.
Όπως επισήμανε «η επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε πέρυσι ισχύει στο ακέραιο και φέτος, καθώς η πανδημία είναι παρούσα και η εμμονή στις γραφειοκρατικές εισηγήσεις θα συνεπάγονταν όχι μόνο την ταλαιπωρία των παιδιών που θα έπρεπε καθημερινά να μετακινούνται, αλλά και τον συνωστισμό σε αίθουσες άλλων σχολείων». Όπως ενημερώθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος η οριστική απόφαση για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων θα ληφθεί την Τρίτη 14.09.21.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Εξάλλου ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την ενημέρωση που είχε από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τους/τις μαθητές/-τριες της Ελασσόνας και του Τυρνάβου τόνισε σε δήλωσή του:
«Οι σεισμοί της 3ης και 5ης Μαρτίου, πέρα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν και την ταλαιπωρία στην οποία ακόμη υποβάλλονται πολλοί πολίτες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα, ανέτρεψαν και τον προγραμματισμό και επηρέασαν την ψυχολογία των μαθητών/-τριών στις σεισμόπληκτες περιοχές και ιδιαίτερα των υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Δικαίως, λοιπόν, ενεργοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας η πρόνοια για επιπλέον ποσόστωση εισαγωγής στα ΑΕΙ στους σεισμόπληκτους μαθητές/-τριες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που την επόμενη των σεισμών, στις 06.03.21, έθεσε το ζήτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από την αρμόδια υπουργό να επανεξετάσει την ένταξη στην Απόφαση και των μαθητών/-τριών του Λυκείου Κοιλάδας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «και τα χωριά από τα οποία προέρχονται οι μαθητές/-τριες της Κοιλάδας υπέστησαν αποδεδειγμένα ζημιές από τον σεισμό, ενώ επί ημέρες το σχολείο ήταν κλειστό λόγω μετασεισμών με αποτέλεσμα να είναι προβληματική ακόμη και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ευελπιστώ στη διόρθωση της αδικίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass