Στάσεις εργασίας για διορισμούς, επιδόματα

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 15:18

Με στάσεις εργασίας (δίωρες διακοπές εργασιών), από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι δικαστικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ν. Λάρισας υιοθέτησε την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και θα μετάσχει στις δίωρες στάσεις εργασίας (9 με 11 το πρωί), καθημερινά από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.
Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΟΔΥΕ «δυστυχώς η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στον χώρο των Δικαστηρίων. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να τους τα θυμίζουμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, με αποκορύφωμα την ανοικτή επιστολή- καταγγελία απευθυνόμενη μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης προς την Κυβέρνηση, στην αρχή του καλοκαιριού, η οποία δημοσιοποιήθηκε προς όλους τους πολιτικούς φορείς (Πρωθυπουργό, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ).
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η άμεση απάντηση του Υπουργού στον μακρύ κατάλογο των ερωτημάτων που του θέταμε με την επιστολή αυτήν, ήταν η απόφασή του να χορηγήσει σε έναν περιορισμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων, υπερωρίες-φιλοδώρημα, ενώ δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα», για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. Έτσι, η στάση της Κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα της καταλογίζουμε με την επιστολή μας.
Γι’ αυτό, όλοι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησε από τις 10 Φλεβάρη 2020 (και είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού), με αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα, για να διεκδικήσουμε τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας, με πολλές παρεμβάσεις και δράσεις, προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση».
ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Στο πλαίσιο αυτό από Δευτέρα 13/9/2021 έως και την Παρασκευή 17/9/2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: «Διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων. Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους. Επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην ταμείου αρωγής, για την ενίσχυση δικαστικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αύξηση των εξόδων κίνησης των επιμελητών, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους. Υλοποίηση στην πράξη της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης, που προβλέπει ο νέος κώδικας δικαστικών υπαλλήλων. Εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass