ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ 16 ΑΠΟ ΤΙΣ 82 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σίριαλ οι προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς

* Καμία θέση για βρεφονηπιοκόμους * Κάλυψη θέσεων μέσω ΕΣΠΑ θα ζητήσει η νέα Δημοτική Αρχή

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:37

Σε «σίριαλ» εξελίσσεται το θέμα των προσλήψεων προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Χθες το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε όντως την πρόσληψη προσωπικού, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε προχθές ο απερχόμενος δήμαρχος Κων. Τζανακούλης, επιβεβαιώνοντας όμως παράλληλα και με τον χειρότερο τρόπο, την ανησυχία του νέου δημάρχου Απ. Καλογιάννη αφού τελικά εγκρίθηκαν μόνο 16 θέσεις (!) από τις 82 που ζήτησε ο Δήμος Λαρισαίων τον περασμένο Φεβρουάριο!

Έτσι η προκήρυξη του Δήμου Λαρισαίων που τις επόμενες ημέρες θα δει το φως της δημοσιότητας, δεν θα περιλαμβάνει καμία θέση εκπαιδευτικού προσωπικού (βρεφονηπιοκόμοι κλπ) αφού οι 16 θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα κατανεμηθούν σε 4 θέσεις μαγείρων και 12 θέσεις καθαριστριών.

Η εξέλιξη «πάγωσε» τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου που αναζητούν τρόπους για την «ασφαλή» λειτουργία των Παιδικών Σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου, με την παράταξη Καλογιάννη να φέρνει το όλο θέμα εκτάκτως, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη και, τις τελευταίες ελπίδες για εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών να στρέφονται σε προσλήψεις 30 περίπου εκπαιδευτικών μέσω του ΕΣΠΑ.

«ΣΙΡΙΑΛ»

Για την ομαλή λειτουργία των 24 συνολικά Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας αποφάσισε τον περασμένο Φεβρουάριο την κάλυψη 88 συνολικά θέσεων προσωπικού, που με εξαίρεση τις 6 θέσεις (καθαριστριών κλπ) για τις Λέσχες Πολιτισμού, οι υπόλοιπες 82 αφορούσαν στους Παιδικούς. Από αυτές, οι 45 θέσεις αφορούσαν σε εκπαιδευτικό προσωπικό (βρεφονηπιοκόμων κ.α.) και οι υπόλοιπες σε βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, μάγειρες κ.α. ειδικότητες).

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι ο Δήμος Λαρισαίων έγκαιρα υπέβαλε το αίτημα, το υπουργείο Εσωτερικών το ενέκρινε με 6 μήνες καθυστέρηση και... 11 ημέρες πριν τον καθιερωμένο αγιασμό της 1ης Σεπτεμβρίου. Τώρα πια, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με καθυστέρηση – και σε καμία περίπτωση πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου – αλλά το γεγονός ότι εγκρίθηκαν μόνο 16 από τις 82 αιτηθείσες θέσεις!

Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, να περικόψει δραστικά τον αριθμό των θέσεων, προφανώς μετά από υπόδειξη του υπουργείου Οικονομικών, αφήνει «μετέωρο» τον Δήμο Λαρισαίων με δεδομένο ότι, παλαιά και νέα δημοτική αρχή έχουν δεσμευθεί ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου «δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών κανένα παιδί», θα ικανοποιηθούν δηλαδή και οι 2.300 αιτήσεις γονέων.

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 1.662 αιτήσεις γονέων ενώ άλλες 500 θέσεις νηπίων (τροφεία) εκτιμάται πως θα καλυφθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

«ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Η χθεσινή εξέλιξη αιφνιδίασε τη νέα δημοτική αρχή, στελέχη της οποίας εκτιμούν τώρα ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί απειλούνται φέτος να λειτουργήσουν κάτω των «ορίων ασφαλείας», λόγω των ελλείψεων κυρίως σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το «ψαλίδισμα» του υπ. Εσωτερικών, στις αιτούμενες προς κάλυψη θέσεις προσωπικού, θα υποχρεώσει την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων, να λειτουργήσει τους Σταθμούς με λιγότερους εκπαιδευτικούς και άρα με μεγαλύτερα Τμήματα νηπίων ανά Σταθμό.

Βέβαια, η λειτουργία των Σταθμών θα ομαλοποιηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου καθώς - κατά τη συνήθη πρακτική - αρκετά παιδιά δεν φοιτούν από την αρχή του μήνα. Αυτό «μεταθέτει» για ένα μήνα περίπου την εμφάνιση του προβλήματος αλλά δεν αλλάζει σε κάτι την ουσία του προβλήματος των ελλείψεων εκπαιδευτικών και δη στην περίπτωση που δεν γίνουν έγκαιρα και οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η παράταξη Καλογιάννη θα θέσει, εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 26 Αυγούστου.

Με σκοπό ο Δήμος Λαρισαίων να αιτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και την πρόσληψη 30 εκπαιδευτικών, εκτός από το ήδη υποβληθέν αίτημα για κάλυψη 500 τροφείων που αντιστοιχεί σε ισάριθμα νήπια.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass