Καταιγίδα μετά το «θερμό επεισόδιο»

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ -ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 15:00

Άνοιξαν οι ουρανοί χθες το βράδυ στη Λάρισα με μια δυνατή καταιγίδα να διαδέχεται την κορύφωση του «θερμού επεισοδίου» στη διάρκεια της ημέρας, όταν και σημειώθηκε θερμοκρασία 39 βαθμών Κελσίου.


Δεκάδες πτώσεις δέντρων, αποξηλώσεις σκεπών και διακοπές ρεύματος προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε χθες βράδυ τον νομό Λάρισας. Τόσο η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας όσο και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, δέχτηκαν κλήσεις για κοπές δεκάδων δέντρων, κλαδιά των οποίων έσπασε ο δυνατός αέρας, όπως και για απεγκλωβισμό πολιτών που κλείστηκαν σε ασανσέρ με αφορμή τη διακοπή ρεύματος. Πτώσεις κλαδιών αναφέρθηκαν και στην Εθνική οδό, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε αντίθεση με αρκετές οδούς της Λάρισας όπου από τις πτώσεις δέντρων σε σταθμευμένα οχήματα προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ενδεικτικά, δέντρα έσπασαν τόσο στην Κεντρική πλατεία όσο και στην οδό Φαρσάλων, όπου από πτώση δέντρου διακόπηκε για λίγη ώρα η κυκλοφορία, που αποκαταστάθηκε τελικά λίγη ώρα αργότερα.
Είχαν προηγηθεί σφοδρός αέρας και έντονες βροχοπτώσεις στον Δήμο Αγιάς όπου σημειώθηκαν και μικροδιακοπές ρεύματος, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σοβαρές ζημιές, αν και αργά το βράδυ κλήθηκε να μεταβεί στην παραλιακή ζώνη γερανοφόρο όχημα.

ΤΟ «ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ»
Στο μεταξύ υψηλός εμφανίστηκε και χθες από το πρωί στη Λάρισα ο δείκτης δυσφορίας, λόγω των συνθηκών του λεγόμενου «θερμού επεισοδίου» -σύμφωνα με την ορολογία της μετεωρολογίας- με την υψηλότερη θερμοκρασία να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Από σήμερα αλλάζει σταδιακά το σκηνικό, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, όπως δηλώνει στην «Ε» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παναγ. Σκριμιζέας, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.
Ειδικότερα ο κ. Σκριμιζέας σημειώνει ότι «από σήμερα παρατηρείται πτώση της θερμοκρασίας στη Λάρισα, στους 36 βαθμούς Κελσίου, η οποία θα ακολουθήσει την πτωτική πορεία μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, εμφανίζεται νέο κύμα καύσωνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass