Δύο Ρομά από τη Βέροια οι διαρρήκτες Ι.Χ. στα παράλια

ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ 4 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ - ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ Ι.Χ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 21:03

Δύο Ρομά από τη Βέροια, ένας 41χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα, είναι -σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών- οι δράστες διάρρηξης σε επιβατικό αυτοκίνητο, που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου σε παραλία του Στομίου.


Όπως είναι γνωστό, οι δράστες εκμεταλλεύονται τη θερινή περίοδο και με αφορμή τον μεγάλο αριθμό σταθμευμένων Ι.Χ. στα παράλια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κολυμπούν αυτοί προχωρούν σε διαρρήξεις αυτοκινήτων κλέβοντας τσάντες, πορτοφόλια, αλλά και αντικείμενα που μπορούν να μεταπωληθούν.
Μέχρι προχθές, στα Αστυνομικά Τμήματα Τεμπών και Αγιάς είχαν αναφερθεί συνολικά τέσσερις διαρρήξεις Ι.Χ. με την ίδια μεθοδολογία, ενώ από την έρευνα του Α.Τ. Τεμπών προέκυψε ότι δράστες της πρώτης διάρρηξης είναι δύο Ρομά από τη Βέροια. Οι οποίοι μάλιστα μετέβησαν στο Στόμιο χρησιμοποιώντας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο ιδιοκτήτης του είναι κρατούμενος των φυλακών στα Διαβατά ακριβώς για να μην εντοπιστούν από την αστυνομική έρευνα.
Η διάρρηξη στο Στόμιο είχε σημειωθεί -μεταξύ των ωρών από τις 9.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου- στο αυτοκίνητο 41χρονου Τρικαλινού και της 42χρονης συζύγου του, οι οποίοι είχαν πάει για μπάνιο στο Στόμιο.
Οι κλέφτες, χωρίς ίχνη παραβίασης διέρρηξαν τον χώρο αποσκευών του σταθμευμένου Ι.Χ. του 41χρονου Τρικαλινού για να αφαιρέσουν ένα τσαντάκι μέσης («μπανάνα») που περιείχε ατομικά έγγραφα, μικρό χρηματικό ποσό, ένα κλειδί μοτοσικλέτας κ.λπ. Επίσης αφαίρεσαν μία τσάντα ώμου της 42χρονης συζύγου του, η οποία περιείχε πορτοφόλι, αστυνομική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά κ.λπ., με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στα 500 ευρώ.
Στα κλοπιμαία περιλαμβανόταν και μία τραπεζική κάρτα, με την οποία οι δράστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς τέσσερις φορές να κάνουν αναλήψεις σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass