Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2021 15:03

Συνεχίζεται η μεγάλη κινητοποίηση αρχών, φορέων και συλλόγων της Λάρισας για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις καταγράφονται οι εξής κινήσεις:


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 70 ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με πρωτοβουλία τους 70 απόφοιτες και απόφοιτοι του 7ου ΓΕΛ Λάρισας διοργανώνουν συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του σχολείου τους, ενόψει των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη βούλησή τους να συνδράμουν με κάθε μέσο τον πυρόπληκτο πληθυσμό στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: λάδι, παιδικές τροφές, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής, σερβιέτες. Συγκεντρώνονται επίσης: νερά, ξηρά τροφή (κονσέρβες, ψωμί τοστ, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κράκερς), φυσιολογικός ορός, φυσιολογικά δάκρυα, κολλύρια ματιών, γάζες βαζελινούχες για εγκαύματα, φάρμακα εισπνεόμενα, αντιβιοτικές κρέμες, αλοιφές για εγκαύματα, ενυδατικές κρέμες.
Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στο 7ο ΓΕΛ Λάρισας (Ακαρνανίας 34 και Λακωνίας, Χαραυγή, Λάρισα), αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρες 9:00 π.μ. - 7:30 μ.μ. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 598 7479 (Ολυμπία Γαϊτανίδη).
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, κ.λπ.) για τους πυρόπληκτους της χώρας μας ως μια πρώτη πράξη ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης στις δύσκολες ώρες που περνούν τις τελευταίες ημέρες. «Καλούμε Σωματεία, φορείς, κάθε απλό άνθρωπο της περιοχής μας να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη. Η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται έως Παρασκευή 13/08 στον χώρο του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) και τις ώρες 8:30 π.μ.-2:00 μ.μ. & 6:30 μ.μ.-9:00 μ.μ.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες, τους εργαζόμενους όλων των μηχανισμών που δίνουν τη μάχη για την κατάσβεσή της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ
Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή σε χωριά, σπίτια, δάση, στάβλους, χωράφια, στο φυσικό περιβάλλον και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού με παραλείψεις και λάθη δεκαετιών είναι δεδομένες και ολοφάνερες.
Μόλις το 0,04% του προϋπολογισμού δίνεται για την προστασία των δασών που αποτελούν το 65% του εδάφους της χώρας.
Αυτήν τη στιγμή προέχει η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και κατοίκων, η οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης μας, να μην μείνει κανείς μόνος, απελπισμένος και αβοήθητος στην τρομακτική καταστροφή που αντιμετωπίζει.
Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων προτρέπει τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού τους πυρόπληκτους και τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καμένες περιοχές.
- Συγκεντρώνουμε ζωοτροφές κάθε είδους για να τις στείλουμε στους συναδέλφους που είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα εναπομείναντα ζώα τους από την έλλειψη μέριμνας του κράτους.
- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζί με τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, άλλους φορείς που ήδη μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κ.λπ. για τους πυρόπληκτους.
- Να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή με οργάνωση, πειθαρχία και τα αγροτικά μηχανήματα, όπου χρειαστεί να συμβάλλουμε οργανωμένα στην πυροπροστασία και την περιφρούρηση των δασών και των χωριών μας.
- Διεκδικούμε άμεσα οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, αποστολή ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα».
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Σύλλογος Συνεργείων Ν. Λάρισας μαζί με τον Συνεταιρισμό ανταλλακτικών και το Ι. ΚΤΕΟ Κουλουρίου μαζεύουν τρόφιμα για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. «Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Τα σημεία συλλογής είναι ο Συνεταιρισμός Ανταλλακτικών (Κάρλας 10) και το Ι. ΚΤΕΟ Κουλουρίου (κόμβος Κουλουρίου) έως την Πέμπτη 12/8. Ας βοηθήσουμε όλοι μας τους συνανθρώπους μας που τόσο πολύ το έχουνε ανάγκη! Τηλ. επικοινωνίας 6937-199.229 Φιλίππου Γεώργιος» ανακοίνωσαν.
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο Δήμος Φαρσάλων αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης όπως κλινοσκεπάσματα, ρούχα, υποδήματα, είδη ατομικής υγιεινής, τροφές για οικόσιτα ζώα κ.ά.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2491-350.100, 2491-350.116, 6946-286.763 και 6976-811.349.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass