Κηδεύτηκε ο Κώστας Ζαφείρης

ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΑΙΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 15:01

Σε κλίμα οδύνης για τους δικούς του ανθρώπους και πένθους για όσους τον γνώρισαν,

κηδεύτηκε χθες, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, ο Κώστας Ζαφείρης, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών.
Ο Κωνσταντίνος Ζαφείρης, εργάστηκε ως πολιτικός υπάλληλος στην Πολεμική Αεροπορία και δραστηριοποιούνταν με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή Μεσαγγάλων-Καστρί Λουτρού. Αναμίχθηκε ενεργά με την Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε, επί τρεις θητείες και σχεδόν μια δεκαετία, πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης, από την εποχή των Καλλικρατικών δήμων και εντεύθεν.
*Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης αναφέρει: «Με αίσθημα βαθιάς θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του επί μία δεκαετία προέδρου της Κοινότητας Αιγάνης Κώστα Ζαφείρη, ανθρώπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των δημοτών, με επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή μας , ο οποίος υποστήριξε ενεργά την αναπτυξιακή πορεία και την πρόοδο του τόπου. Ο Δήμος Τεμπών τον αποχαιρετά με αγάπη και σεβασμό».
* Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» Δ.Τεμπών, Κων. Κολλάτος στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα έναν δικό μας άνθρωπο, εξαίρετο οικογενειάρχη, έναν ανυπέρβλητο αυτοδιοικητικό, η διαδρομή και η δράση του οποίου σημάδεψαν την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας. Όσοι συνδιαλέγονταν και στρέφονταν με τον Κώστα Ζαφείρη γνωρίζουν ότι υπήρξε ένας απλός λιτός χαμογελαστός άνθρωπος που δεν επιθυμούσε τις υπερβολές και τα μεγάλα λόγια. Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Ο Κων/νος έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Υπηρέτησε με αρχές, με αξίες, με ήθος και ευγένεια την Αυτοδιοίκηση, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών της παραλίας μας.
Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς στον πλησίον σου, τότε το κενό που αφήνει ο Κώστας είναι τεράστιο. Και η απώλεια είναι τεράστια γιατί κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να διευρύνει τους ορίζοντες της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας μας.
Έδινε μάθημα σε όλους μας.
Δίδασκε με τη νηφαλιότητα του πνεύματός του και την πνευματική του εγρήγορση.
Δίδασκε με την αγάπη για τον συνάνθρωπό του και το απεδείκνυε έμπρακτα.
Δίδασκε με τη στάση ζωής, όχι μόνο να κρίνει αλλά και να προτείνει.
Και τώρα Κώστα τι γίνεται;
Μπορούμε έτσι εύκολα να αποχαιρετιστούμε.
Αρκεί μήπως να σφίξουμε το χέρι της αγαπημένης σου Γιάννας και των λατρεμένων παιδιών σου (της Πέρσας, της Λίλιαν, και της Νικολέτας).
Εσύ είσαι ασφαλής πια...
Η σιωπή σου θα αποδεικνύει διαρκώς την έντονη προσωπικότητά σου, το εύρος των συναισθημάτων σου και το ανεξάντλητο περίσσευμα ανθρωπιάς.
Εμείς όμως; Υπήρξαμε τυχεροί που σε γνωρίσαμε.
Είναι τιμή μας και είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Σ’ ευχαριστούμε για το έργο σου και την προσφορά σου, θα ‘σαι πάντα κοντά μας, θα σαι πάντα παρών.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε...».
*Σε συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για τον θάνατο του Κώστα Ζαφείρη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass