Οχι εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια

Φώναξαν Λαρισαίοι σε αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ και τοπικοί φορείς

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 21:20

Τη συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ιπτάμενους, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό των ΗΠΑ, για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καταδίκασε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, στη χθεσινή αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Α.Τ.Α. της πόλης, όπου διαβάστηκαν σχετικές αντιπολεμικές ανακοινώσεις και ακολούθησε πορεία με πρώτο σταθμό την πύλη του Α.Τ.Α., όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου και εκεί επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα.


Σε αυτό γίνεται λόγος «στα 12 μαχητικά «F-15» της USAFE που προσγειώθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία και οι Αμερικανοί με τα υπερσύγχρονα «F-15 Eagle» σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παραμείνουν στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες και θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εκπαιδευτικά σενάρια που έχει ήδη σχεδιάσει το ΓΕΑ και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας».
Επισημαίνει πως «τα Αμερικανικά μαχητικά φυσικά και δεν θα πετάξουν μόνο με τα «Φαντάσματα» της 337 Μοίρας που έχει έδρα την 110 Πτέρυγα Μάχης, αλλά θα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με όλες τις Πολεμικές Μοίρες της ΠΑ.
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δύο «γεμάτες» εβδομάδες κοινής εκπαίδευσης με τα Ελληνικά «γεράκια» σε όλο το FIR Αθηνών ακόμη και Ανατολικά σε περιοχές στις οποίες η αδιάλειπτη παρουσία της HAF έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στους γείτονες».
Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει τον δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς».
Επίσης οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού «και στον αγώνα του για να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με τον λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το ΕΚΛ, νεολαίοι, εκπρόσωποι συνταξιουχικών Σωματείων, κ.ά.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass