ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Μακάβριος «πόλεμος» πάνω από τα μνήματα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:17

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ»

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Έντονο ζήτημα σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας όπως αυτό της ταφής των νεκρών δημιουργήθηκε στον Δήμο Τυρνάβου. Αφορμή αποτέλεσαν δύο αποφάσεις του απερχόμενου δημάρχου Τυρνάβου, κ. Νίκου Μαλάκου οι οποίες αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» και αφορούν στη σύσταση – παραχώρηση οικογενειακών τάφων σε κατοίκους του δήμου ατελώς, ένα μόλις μήνα πριν αποχωρήσει από τη θέση του.

Σύμφωνα με επιστολή στην «Ε», του συνδημότη – δημοσιογράφου Ι. Παιδή: «Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση του Ν. Μαλάκου, από τη στιγμή που άλλοι δημότες, πριν από λίγο καιρό, πλήρωσαν 4.000 ευρώ για να αποκτήσουν οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Τυρνάβου.

Μάλιστα η μία απόφαση αφορά την ικανοποίηση αίτησης του συζύγου δημοτικής συμβούλου του Τυρνάβου στην παράταξη Μαλάκου, και ως δικαιολογία του δημάρχου είναι η ανταποδοτική τακτοποίηση υποχρέωσης του δήμου προς τον εν λόγω δημότη, μόνο που για την υποχρέωση αυτή δεν υπάρχουν κάποια επίσημα έγγραφα που να την επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το δημαρχείο.

 Εύλογα λοιπόν γεννιούνται ερωτήματα για το πώς νομιμοποιείται ο δήμαρχος ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες παράλληλα γεννούν αισθήματα αδικίας σε πολίτες που πλήρωσαν σημαντικά ποσά για να αποκτήσουν οικογενειακούς τάφους.

Ταυτόχρονα προκαλεί απορίες ο τρόπος που ο δήμαρχος διαχειρίζεται έναν δημοτικό χώρο όπως το νεκροταφείο, αψηφώντας τις ανάγκες για ελεύθερους χώρους ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ταφή νεκρών, και κυρίως εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μήπως θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η νέα δημοτική αρχή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ελέγξει την απόφαση, αλλά και ο εισαγγελέας;».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Για ζήτημα ηθικής τάξης, ένα μήνα πριν παραδώσει η απερχόμενη δημοτική αρχή Τυρνάβου και ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος, μιλά με δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, από την 1η Σεπτεμβρίου για τα συγκεκριμένα ζητήματα ο οποίος σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώσης, είναι ο κ. Χρ. Τσιόπας. Ο κ. Τσιόπας σε δήλωσή του ανέφερε χθες στην «Ε»:

«Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, τέτοια εποχή με τόσα φλέγοντα θέματα να απασχολούν τον Δήμο Τυρνάβου, η ενασχόληση του απερχόμενου δημάρχου με θέματα δημιουργίας και παραχώρησης οικογενειακών τάφων. Καταδικάζουμε τις μονομερείς και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσεις του κ. Μαλάκου και δηλώνουμε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα πάρουμε αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα που θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα αλλά και το κύρος του Δήμου Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass