SOS εκπέμπει ο Βρυότοπος

*ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 13:41

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)
Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αμπελώνα και Βρυοτόπου, Δημήτρης Θεοχαρίδης και Μάριος Κοτούλας, εκπέμπουν επείγον σήμα κινδύνου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον μεγάλο κίνδυνο πλημμύρας αφού έχει σπάσει τελείως το ανάχωμα στον Πηνειό, στη θέση Πόρτες, από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel» και δεν έχει αποκατασταθεί έως και σήμερα.

Η φωτογραφία στο σημείο αυτό αποδεικνύει ότι λίγο πριν την ένωση του Πηνειού με τον Τιταρήσιο, το ανάχωμα και το τεχνικό έργο Πόρτες Βρυοτόπου δεν υπάρχουν πλέον ούτε καν οι μεταλλικές πόρτες που συγκρατούσαν τα νερά.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, που γνωρίζουν πολύ καλά το σημείο, το ανάχωμα είναι εδώ και έναν χρόνο τελείως ανοιχτό και αρκεί μια στάθμη 4 μέτρων στον Πηνειό για να πλημμυρίσει ο κάμπος του Βρυοτόπου, του Αμπελώνα, της Ροδιάς μέχρι και τον Τύρναβο.
Σε αναμονή βροχών τον χειμώνα κάνουν επείγουσα έκκληση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα να δει το πρόβλημα γιατί δεν τολμούν ούτε να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, αλλά κινδυνεύουν ακόμα και οι οικισμοί αφού δεν υπάρχει τίποτα για να συγκρατήσει πλέον τα νερά του Πηνειού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass