Β. Μπούτας: ντίλερ κυβέρνησης-ευρωπαίων ο Κ Αγοραστός

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2014 23:46 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:15

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

«Ντίλερ» των κυβερνητικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Η συνέντευξη τύπου παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου  της παράταξηςΒασίλη Κρανιά, δόθηκε με αφορμή την προ ημερών συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο των προτάσεων της Περιφέρειας για το ΣΕΣ 2014-20 αλλά και στον απόηχο της επίσκεψης στην Λάρισα του ευρωπαίου επιτρόπου περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

Ωστόσο ο κ. Μπούτας στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των διοδίων, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου, όπου έχασαν την ζωή του τρείς νέοι άνθρωποι ζητώντας για μία ακόμη φορά να καταργηθούν τα διόδια αλλά και να συγκαλέσει ο περιφερειάρχης σε έκτακτη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει για το θέμα αυτό.

Λάβρος κατά Αγοραστού

Οξεία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο κ. Μπούτας, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ Αγοραστός δεν κατάλαβε ακόμη ότι τέλειωσαν οι εκλογές και παρουσιάζει το ίδιο έργο αλλεπάλληλες φορές ανάλογα με την φάση που βρίσκεται για να προπαγανδίζει τα κονδύλια της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενώ από την κριτική του δεν γλύτωσε και ο Γιοχάνες Χαν που τον έφερε για τον σκοπό αυτό ο Κ Αγοραστός στην Θεσσαλία, όπως υποστήριξε. Προκειμένου δηλαδή να προπαγανδίσουν τα κοινοτικά προγράμματα, την ίδια ώρα που ξεκληρίζονται οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες.

Ακόμη ο κ. Μπούτας, υποστήριξε με αφορμή και το τραγικό δυστύχημα ότι η τακτική που εφαρμόζει ο  Κ Αγοραστός, είναι «α, σε αυτό δεν έχω εγώ την ευθύνη». Δηλαδή αναρωτήθηκε, ευθύνη έχει μόνον για όσα λέει ο νόμος; Να διεκδικήσει να γίνουν έργα για να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος δεν έχει ευθύνη; Αλλά, συνέχισε, τι να πει, όταν ήταν ο ίδιος εισηγητής για τα διόδια; (την εποχή που ήταν βουλευτής). Ποτέ, πρόσθεσε ο Β Μπούτας δεν πήγε ο περιφερειάρχης μάρτυρας σε τόσες δίκες που έγιναν για τα διόδια. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος. Είναι και παραείναι. Θα πρέπει να καλέσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα των διοδίων και να υπάρξει απαίτηση να καταργηθούν. Θα πάρει μία πρωτοβουλία να σωθούν ζωές; Η δεν είναι αρμόδιος; Αν δεν είναι αρμόδιος να πάει στο σπίτι του. Εμείς τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Μπορεί να έχει πέντε χρόνια μπροστά του αλλά δεν θα περάσει καλά, προειδοποίησε ο Β Μπούτας. Ο οποίος επίσης έριξε ευθύνες και στους δημάρχους «που παίζουν τον ίδιο ρόλο αν όχι και χειρότερο» όπως επεσήμανε. Εμείς, πρόσθεσε στην «Λαϊκή Συσπείρωση» στα πέντε επόμενα χρόνια σε Περιφέρεια και Δήμους θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Τα  ανοιχτά ζητήματα

Ανάμεσα στα λοιπά ζητήματα που έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμανε και τα ακόλουθα:

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Εμείς σα Λαϊκή Συσπείρωση αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε ότι εξυπηρετεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, την κερδοφορία του και όχι τα συμφέροντα του λαού της περιοχής και γι’ αυτό το καταψηφίσαμε.

Το ΕΣΠΑ, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Θεσσαλίας και κάθε άλλο ΠΕΠ, είναι εργαλεία που υπηρετούν τους ίδιους στόχους. Το 63% των διαθέσιμων κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία συμβάλλουν άμεσα στην κερδοφορία των μονοπωλίων, πάνω δε από το 45%, επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο λυμαίνεται η ντόπια αστική τάξη.

Οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έκαναν τα πάντα για την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Θεσσαλία βρίσκεται σε σχεδόν διαρκή φθίνουσα πορεία την τελευταία δεκαπενταετία τόνισε. Η απασχόληση από το 62% έπεσε στο 50%, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες μειώθηκαν από την περιοχή μας και θα ξοφλήσουν οριστικά με τη νέα ΚΑΠ. Η Θεσσαλία έγινε η φτωχότερη περιφέρεια, ενώ είναι ένας εύφορος κάμπος που θα μπορούσε να χορτάσει την Ελλάδα αγροτικά προϊόντα και να κάνει και εξαγωγές.

Και ποια είναι η ταμπακιέρα;

•  Κάνουν δρόμους αλλά κουβέντα ότι οι δρόμοι πουλήθηκαν στους μεγαλοεργολάβους που ληστεύουν το λαό με τα διόδια και τον στέλνουν να σκοτώνεται στους βομβαρδισμένους παράδρομους.

•  Αγοράζουν ασθενοφόρα ή κάποια μηχανήματα για τα νοσοκομεία, αλλά τα νοσοκομεία και κλινικές κλείνουν η μια κοντά στην άλλη από έλλειψη γιατρών και άλλου προσωπικού, από την έλλειψη απαραίτητων υλικών και κονδυλίων για τη λειτουργία τους. Παράλληλα βάζουν εισιτήρια στα νοσοκομεία και αυξάνονται τα ιδιωτικά κέντρα υγείας για να πληρώνει ο λαουτζίκος για να βρει την υγεία του.

•  Οι τράπεζες με αφορμή τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια θα κατάσχουν τα σπίτια όσων χρωστάνε και θα τους τα νοικιάζουν.

•  Η αξιολόγηση που ζητάει ΕΕ, η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο, προχωράει στο Δημόσιο (δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία, κλπ) με στόχο όχι μόνο τις απολύσεις υπαλλήλων αλλά την κατάργηση δομών και υπηρεσιών. Μετά από τέτοιες ή άλλες αξιολογήσεις κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία.

•  Τα παιδάκια μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γιατί το ΕΣΠΑ, δεν θέλει τέτοιες δαπάνες και κάθε χρόνο τις μειώνει.

•  Η νέα ΚΑΠ θα διώξει από τα χωράφια και τους υπόλοιπους μικρούς αγρότες που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τώρα.

Που είναι λοιπόν ‘’τα καλά’’ του ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ, κλπ που μας λέει ο Χαν και ο κάθε Χαν, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι ;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass