ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΡΟΥΧΩΝ

Ρούχα, όπως... ντομάτες, με το κιλό!

* Ο κόσμος ανταποκρίνεται καθημερινά, διαλέγοντας, ζυγίζοντας και πληρώνοντας

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:09

Της Λένας Κισσάβου

Το ότι θα αγοράζαμε κάποια στιγμή ρούχα με το κιλό, σαν να πάμε στον μανάβη και αγοράζουμε ντομάτες, θα το έλεγε κανείς για ανέκδοτο πριν μια δεκαετία. Η ζωή όμως έχει εκπλήξεις και οι εξελίξεις τρέχουν πιο μπροστά και από την πιο τρελή φαντασία μας, για να φτάσουμε σήμερα να βλέπουμε καταστήματα που σε καλούν να διαλέξεις, να ζυγίσεις και να αγοράσεις τα ρούχα σου με το ... κιλό.

22 ευρώ το κιλό οι φούστες, είκοσι τα παντελόνια και ούτω καθεξής... , πωλούνται με γραμμάρια και οι τιμές τους είναι απίστευτα χαμηλές.

Αυτό ανατρέπει όλους του νόμους του εμπορίου, φέρνει μια νέα πραγματικότητα στην πώληση ενδυμάτων, που πλέον το κόστος τους δεν βασίζεται στην ποιότητα και στη«φίρμα», αλλά στο βάρος, όπου συμβαίνει το εξής παράδοξο: αγοράζεις ένα πανάκριβο μεταξωτό πουκάμισο, για παράδειγμα, σε πολύ πιο χαμηλή τιμή από μια βαμβακερή πιζάμα.

Οι οικονομολόγοι, οι μάνατζερ του εμπορίου, οι σχεδιαστές μόδας... , «σκίζουν τα πτυχία τους» που παρατηρούν να εξελίσσεται με αστραπιαία ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη η νέα τάση των ρούχων με το κιλό, η οποία φέτος έφτασε και στη Λάρισα με τη λειτουργία, μόλις πρόσφατα, δύο καταστημάτων.

Τα ρούχα αγοράζονται από τον έμπορο με το κιλό, από προμηθευτές του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία... κ.ά.) και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, ενώ ένα άλλο αποτελεί «στοκ» εμπόρευμα από καταστήματα ή βιοτεχνίες. Ως εκ τούτου πρόκειται για ενδύματα παλιάς μόδας, κάποια από αυτά ακόμη και δεκαετίας.

Το ότι είναι μεταχειρισμένα είναι ένας παράγοντας που απασχόλησε αυτούς που ξεκίνησαν την πώληση των ρούχων με το κιλό, με τον φόβο μήπως αποτρέψει το καταναλωτικό κοινό από την αγορά τους.

Έτσι στήθηκε ένας μηχανισμός «απολύμανσής» τους, πριν φτάσουν να πουληθούν στον έμπορο και δημιουργήθηκαν ειδικά εργαστήρια για μικροβιακό πλύσιμο ρούχων, ώστε να καταλήγουν πεντακάθαρα στις κρεμάστρες των καταστημάτων.

Αυτός ο τρόπος τουλάχιστον παρουσιάζεται ως μέρος τα αλυσίδας της πορείας αυτών των ρούχων, στο πλαίσιο του εν λόγω συστήματος διάθεσής τους, κι αν δούμε την ανταπόκριση που έχουν εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και πρόσφατα στην Ελλάδα, αυτά τα καταστήματα των «ρούχων με το κιλό», σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι από τις αγορές τους.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε γι’ αυτή τη νέα τάση στις πωλήσεις ρούχων, η οποία τείνει να παγιωθεί όλο και σε περισσότερες χώρες, είναι μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια σε γαλλική επαρχία προεκτάθηκε στην καρδιά του Παρισιού και έκτοτε ακολούθησε μια πορεία εξάπλωσής της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να φτάσει και στη Λάρισα.

Τα καταστήματα στην πόλη μας διαθέτουν ρούχα για όλες τις ηλικίες, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ η τιμή είναι το πιο εκπληκτικό στοιχείο. Στις ταμπέλες που τα συνοδεύουν αναγράφεται το βάρος τους σε γραμμάρια και η τιμή τους βάσει αυτών, ασχέτως υφάσματος, μάρκας ή είδους.

Ένα τζιν παντελόνι μπορεί να ζυγίζει γύρω στα 500 γραμμάρια και αντίστοιχα να κοστίζει δέκα ευρώ (με είκοσι ευρώ το κιλό) και ένα μεταξωτό φόρεμα λόγω του μικρού βάρους να κοστίζει 2 ευρώ.

Οι πελάτες ζυγίσουν και οι ίδιοι τα ρούχα που διαλέγουν, πάνω σε μια ειδική ζυγαριά ακριβείας ιματισμού που βρίσκεται στα καταστήματα, ώστε να βεβαιωθούν για το βάρος τους και να πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο.

Ρούχα με το κιλό, αποτελούν σήμερα μεγάλη αλυσίδα σημείων λιανικής πώλησης ρούχων στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνονται...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass