Εκρηξη νέων κρουσμάτων στη Λάρισα

125 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 225 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ -ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ RAPID TESTS

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 15:00

Εκρηξη των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο

στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του ...100%. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, συνολικά στη Θεσσαλία καταγράφηκαν 225 νέα κρούσματα και νέο αρνητικό ρεκόρ στο τρίτο κύμα της πανδημίας έναντι 112 της προηγούμενης ημέρας, από τα οποία στη Λάρισα 125 έναντι 58 της προηγούμενης ημέρας.
Αυξημένα εμφανίζονται τα νέα κρούσματα στην Καρδίτσα, 35 έναντι 29, ενώ στη Μαγνησία και στα Τρίκαλα σχεδόν τριπλασιάστηκαν - 33 έναντι 13 στη Μαγνησία και 31 έναντι 11 στα Τρίκαλα. Τον αριθμό στη Θεσσαλία συμπληρώνει το ένα κρούσμα στις Σποράδες.
Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741(63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή-11.84%).

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ
Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Μαρτίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας, ενώ για πρώτη φορά ελήφθησαν δείγματα από το Εθνικό Δίκτυο Λυμάτων του ΕΟΔΥ από τις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.
Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ελέγχων την εβδομάδα 22-28 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Μαρτίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από -32% στον Άγιο Νικόλαο μέχρι -71% στα Χανιά. Οριακές κρίνονται οι πτωτικές τάσεις στην Αττική(-12%) και στο Ηράκλειο Kρήτης (-23%), καθώς και η ανοδική τάση στη Θεσσαλονίκη (+11%), όπου οι μεταβολές εμπίπτουν κοντά στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Επίσης, σταθερή παραμένει ουσιαστικά η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Λάρισας (-3%) και του Ρεθύμνου (-2%).
Αναλυτικότερα, την τελευταία εβδομάδα στη Λάρισα δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (-3%) στη συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.
Αντίθετα, στον Βόλο παρατηρείται υποχώρηση -50% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TESTS
Από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με τα οποία:
-Στα Φάρσαλα: Πραγματοποιήθηκαν 170 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στην Κεντρική πλατεία στη Λάρισα: Σε συνολικό αριθμό 356 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 3 γυναίκες και 1 άνδρα με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.
-Στη Μαγούλα: Πραγματοποιήθηκαν 28 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στο Μεσοχώρι: Πραγματοποιήθηκαν 11 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στο Δαμάσι: Πραγματοποιήθηκαν 21 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στο Βλαχογιάννι: Σε συνολικό αριθμό 128 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 55 έτη.
-Στο Αμούρι: Πραγματοποιήθηκαν 15 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Στο Πραιτώρι: Πραγματοποιήθηκαν 30 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται σήμερα με το εξής πρόγραμμα:
10:00-16:00 Ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
10:00-14:00 Ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα.
10:00-14:00 Ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στην Ελασσόνα.
10:00-14:00 Ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στη Γιάννουλη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass