Χιονιάς για ένα 24ωρο...

Ο χιονιάς των Φαρσάλων τον Ιανουάριο του 2019

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 15:12

Στα λευκά φαίνεται ότι θα ντύσει τα Φάρσαλα και πολλά μέρη της Θεσσαλίας η κακοκαιρία “Λέανδρος” καθώς έχει “κλειδώσει” και θα κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή των Φαρσάλων από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα.


Με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την περιοχή από τις μεταμεσονύκτιες ώρες και για ένα 24ωρο, το σύνολο του νομού Λάρισας και δυτικά αυτού, τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων με χιονοπτώσεις.
Στα Φάρσαλα αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη (19/1). Τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά (πιθανά με ολικό παγετό) ο υδράργυρος φαίνεται ότι θα καταγράψει αρνητικές θερμοκρασίες.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεδρίασε εκτάκτως, χθες Παρασκευή 15-1-2021, με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου, για τον συντονισμό όλων των φορέων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία Λέανδρος, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά και τη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
«Με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η Π.Ε. Λάρισας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται και βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία τους εθελοντές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε ο κ. Καλομπάτσιος. «Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 189 μηχανήματα, εκ των οποίων 35 στην Π.Ε. Λάρισας, σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητοι σταθμοί μεταφόρτωσης αλατιού, εκ των οποίων 5 στην Π.Ε. Λάρισας σε Λάρισα, Φάρσαλα, Σπηλιά, Ελασσόνα και Καλλιθέα για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων. Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός, να έχουν στο αυτοκίνητο αλυσίδες και γενικότερα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου και τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας».
ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων ενόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας από την ΕΜΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στα Φάρσαλα βρίσκονται ήδη και μηχανήματα της περιφέρειας για να συνδράμουν.
Για μία ακόμα φορά παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις τους για τη δική τους ασφάλεια και οι κάτοχοι οχημάτων στο κέντρο της πόλης να μην παρκάρουν και στις δύο πλευρές κεντρικών οδών, προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση μηχανημάτων σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.
Σε περίπτωση ανάγκης τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο Φαρσάλων είναι το 2491-024.585 και των αντιδημάρχων Σοφίας Χατζηπλή 6946-286.763, Δημήτρη Γούσια 6973-860.110, Σταύρου Κουκουλιού 6944-569.390 και Χρήστου Μπασαγιάννη 6948-783.158.
ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Τακτική σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του και δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας, και σ’ αυτή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ΠΕ Λάρισας Καραλής Βασίλειος, ο αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας Κρανιώτης Ευάγγελος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας Μπαρμπέρης Πέτρος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ντάγκας Νικόλαος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μακροβασίλης Βασίλειος και Ευσταθίου Ηλίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Μπρούζας Ζήζης, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς ο Καρνάβας Χρήστος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχαήλ Κουπατσιάρης, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, o προϊστάμενος των ΚΕΠ Δήμου Αγιάς Ζιάκας Μιλτιάδης και o προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παπακώστας Δημήτριος.
Στη συνεδρίαση αναλύθηκαν τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φαινομένων, πλημμυρών, χιονόπτωσης και παγετού, του κάθε φορέα στο πλαίσιο της δικής του αρμοδιότητας (Πυροσβεστική, Α.Τ. Αγιάς και Τεμπών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας).
Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό ο Δήμος Αγιάς για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρών και χιονοπτώσεων έχει υλοποιήσει τα εξής:
1. Προμήθεια αλατιού.
2. Βρίσκονται σε ετοιμότητα και πλήρη λειτουργικότητα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μηχανήματα έργου.
3. Τοποθετήθηκε σήμανση στις επικίνδυνες διαβάσεις.
4. Ορίστηκαν χώροι εναπόθεσης για τα φερτά υλικά για την αντιμετώπιση πλημμυρών.
5. Καταρτίστηκε μνημόνιο συνεργασίας με ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου για την υποβοήθηση του έργου του Δήμου στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.
6. Θα λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας αστέγων του Δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» σε περίπτωση ολικού παγετού.
Σε σχετική, μάλιστα, ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται επίσης προς τους δημότες ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα 2494-350.120 και 6945-873.416. Τέλος, ο δήμαρχος, στο πλαίσιο της επερχόμενης κακοκαιρίας από σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, παρακαλεί όλους τους δημότες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόσουν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης της Πολιτείας».
Προετοιμαζεται για τον παγετο ο Δημος Τεμπων
Ανακοινώθηκε έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει μέχρι και την Τρίτη 19-1-2021.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση παγετός θα επικρατήσει όλες τις ημέρες κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Από τη ΔΕΥΑ Τεμπών και τον Δήμο καλούνται οι πολίτες, να ελέγξουν και να προστατεύσουν το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού, τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα), να έχουν σε συνεχή λειτουργία τις συσκευές αερίου, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές από τον επερχόμενο παγετό και επίσης να ελέγξουν τις υδρορροές των σπιτιών αν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
Τονίζεται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία της ΔΕΥΑ Τεμπών 24953-50.520 και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ 6934-807.039.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass