Εγκαταστάθηκε η «Κλίμακα» του Χρ. Παπανικολάου στον εντυπωσιακό -πλέον- κόμβο της οδού Βόλου

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ *ΧΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 21:10

Το σημαντικό έργο του σπουδαίου εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου «Κλίμακα» κοσμεί από χθες τον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Βόλου και τον αναδεικνύει πλέον σε σημείο κατατεθέν της πόλης, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο έργο, καθώς τόσο

η αρχιτεκτονική δομή του κόμβου, όσο και η πινελιά του Λαρισαίου δημιουργού, τον καθιστούν από τα σπουδαιότερα round about της Περιφέρειας.
Η διαδικασία της εγκατάστασης ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Χρήστου Παπανικολάου, ενώ κατά τη διάρκειά της αρκετοί οδηγοί και περαστικοί απαθανάτιζαν το γεγονός.
Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «στόχος μας είναι Θεσσαλοί καλλιτέχνες, ως επί το πλείστον να κοσμούν τα σημαντικά έργα που επιτελούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία δίνουν μία προστιθέμενη αξία στους κόμβους και αλλάζουνε και την αρχιτεκτονική τοπίου. Επίσης κάνουμε πιο φιλικά τα round about και πιο καλλιτεχνικά. Κάθε έργο λοιπόν είναι και ένα μήνυμα, κάθε πόλη και μία ιστορία, κάθε έργο μία προστιθέμενη αξία. Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο πολιτισμού μέσα από τους κυκλοφοριακούς κόμβους, αλλά και από άλλα σημαντικά έργα υποδομής.
Ο ΧΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Από την πλευρά του ο Λαρισαίος εικαστικός Χρ. Παπανικολάου υπενθύμισε πως «η ιστορία των ανθρώπων αυτού του τόπου έχει γραφτεί μέσα από αγώνες και με τον τρόπο αυτό λειτουργεί και η λογική της ανέλιξης», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για «τη δυνατότητα που του έδωσε, μέσα από αυτό το σημαντικό και ουσιαστικό έργο, καθόλου βιτρίνας, να εκφραστεί».
Ο κ. Παπανικολάου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ακόμη τους συνεργάτες του και όλους όσοι δούλεψαν και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της δημιουργίας και έκλεισε δηλώνοντας πως «οι άνθρωποι αυτής της πόλης θα αποτελούν για μένα πάντα πηγή έμπνευσης».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass