Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ Π. ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ -ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΥ -33 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 21:01

Με τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) να μετατρέπονται σε ... Κινητά Εμβολιαστικά

Κέντρα ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικής πρόνοιας στη Θεσσαλία, εμβολιασμός που ξεκίνησε ήδη στις δομές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ενόψει της έναρξης των εμβολιασμών στη Θεσσαλία επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τη Λάρισα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να ενημερωθεί παρουσία της υπεύθυνης των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία από τα στελέχη του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας για την προετοιμασία του εμβολιασμού.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την καθολική συμμετοχή των τροφίμων ηλικιωμένων, εκφράζοντας την ευχή να δηλώσουν όλοι στις δομές συμμετοχή προκειμένου να αποκτήσει περιεχόμενο η ανοσία. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 400 ιδρύματα και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων προσθέτοντας πως το πρόγραμμα να εκτυλίσσεται χωρίς προβλήματα. Στη μία περίπου ώρα παραμονής του στο Γηροκομείο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συμμετοχή κατά 100% των ηλικιωμένων στο πρόγραμμα εμβολιασμού σε αντίθεση με το προσωπικό, η συμμετοχή του οποίου όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές κινείται σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να καταβάλλεται προσπάθεια αύξησης του ποσοστού συμμετοχής. Εξάλλου αν και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από το Γηροκομείο, φαίνεται ότι ο εμβολιασμός στη μεγαλύτερη δομή της Θεσσαλίας θα ξεκινήσει μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη, προκειμένου να προηγηθεί τη Δευτέρα μία μικρή δομή φροντίδας ηλικιωμένων και να ελεγχθεί ο τρόπος και ο χρόνος του εμβολιασμού από το προσωπικό των ΚΟΜΥ. Σημειώνεται πάντως ότι η εμπλοκή των ΚΟΜΥ στους εμβολιασμούς των προνοιακών δομών αναμένεται να έχει αποτέλεσμα τη μείωση των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης του ιού με τη δράση «Drive through testing» -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η μείωση αναμένεται να κινηθεί στο 25%.

33 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοινώσε για το τελευταίο 24ωρο, 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19) σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 14.1.453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.999 (59.4%) είναι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφηκαν 65 συνολικά νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 33 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ακολουθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας με 17 κρούσματα, Μαγνησίας με 9 κρούσματα και Τρικάλων με 7 κρούσματα.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων χθες από τους ελέγχους στη συνοικία Αβέρωφ και στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης σε σύνολο 382 τεστ βρέθηκαν 5 θετικά. Συγκεκριμένα:
- Στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης: Σε συνολικό αριθμό 247 δειγμάτων καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 3 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.
- Στην πλατεία Αβέρωφ: Πραγματοποιήθηκαν 135 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα:
- Φάρσαλα: Σε συνολικό αριθμό 107 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άνδρα 47 ετών.
- Ελασσόνα: Πραγματοποιήθηκαν 133 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Το πρόγραμμα των rapid test θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ να βρίσκονται στο Αλκαζάρ (χώρος πάρκινγκ) και στη Νέα Πολιτεία (οδός Θεοδωρακοπούλου). Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού θα γίνουν αύριο Πέμπτη και στην τοπική κοινότητα του Κιλελέρ μέσω της δράσης «Drive through testing».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass