ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ένα ζεστό φαΐ για 145 συμπολίτες...

* Χθες συνοδεύτηκε και από μια μουσική εκδήλωση

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2014 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:31
 
Της Λένας Κισσάβου
Αυξάνονται ραγδαία στη Λάρισα οι άνθρωποι που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι τους.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση, χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων νοικοκυριών της πόλης μας, που τελικά στρέφονται στα συσσίτια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων, για να βρουν καθημερινά να τους περιμένει στην τραπεζαρία τους, ένα ζεστό πιάτο φαγητό γι’ αυτούς και την οικογένειά τους.
Άνθρωποι νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, άποροι ή οικονομικά αδύνατοι, δίνουν καθημερινά «παρών» στο Κοινωνικό Συσσίτιο, για την επιβίωσή τους, έχοντας βρει μια φιλόξενη γωνιά στην πόλη και ένα χέρι βοηθείας να τους απλώνεται στις δύσκολες στιγμές τους.
Την αύξηση των ατόμων που χρειάζονται αυτήν την κοινωνική παροχή, μαρτυρούν και μόνο οι αριθμοί των στοιχείων λειτουργίας της δομής, σύμφωνα με τους οποίους: Στο Κοινωνικό Συσσίτιο το 2013 παρασκευάστηκαν 17.448 γεύματα, που χρησιμοποιήθηκαν για τη σίτιση 120 απόρων και 138 προστατευόμενων μελών (σύνολο 258 Ατόμων). Αντίστοιχα τους έξι πρώτους μήνες του 2014, παρασκευάστηκαν 21.035 γεύματα, τα οποία διατέθηκαν σε 145 απόρους και 30 προστατευόμενα μέλη τους (σύνολο 175).
Από αυτούς οι 107 σιτίζονται καθημερινά στον χώρο της τραπεζαρίας, του συσσιτίου, ενώ σε 38 υπερήλικες και αναπήρους συμπολίτες μας, γίνεται διανομή κατ' οίκον.
Ο καθένας από αυτούς κουβαλά τη δική του ιστορία, στην οποία η τωρινή χρονική στιγμή της, σίγουρα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Μεταξύ αυτών και οικογένειες, όπου οι γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τις βασικές ανάγκες, πόσο άλλωστε να σκεφτούν το μέλλον τους, ηλικιωμένοι που για κάποιο λόγο βρέθηκαν μόνοι και ανήμποροι να φροντίσουν τον εαυτό τους, νέοι άνεργοι που βλέπουν τη ζωή τους να περνά με μια βασανιστική απραξία, χωρίς παρόν και μέλλον…
Άνθρωποι που κάθε μεσημέρι έχουν κοινό προορισμό και σημείο συνάντησης, στην οδό Μύρων 7.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο, για όλους αυτούς, εκτός από μια σωτήρια προσφορά για την καθημερινή τους τροφή, αποτελεί και μια σημαντική ψυχολογική στήριξη στις δύσκολες στιγμές τους, νιώθοντας ότι κάποιος τους νοιάζεται, χωρίς να ζητά αντάλλαγμα, χωρίς να απαιτεί να δώσουν. Απλά τους στηρίζει.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΡΑ…
Οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Κοινωνικού Συσσιτίου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χαρούμενο κλίμα στο χθεσινό μεσημεριανό τραπέζι, επιθυμώντας να δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, στην καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά εκεί.
Έτσι χθες το φαγητό τους συνοδεύθηκε από μουσικές νότες και συγκεκριμένα τραγούδια, που ερμήνευσαν τα μέλη της χορωδίας του Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ
Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμο Λαρισαίων, λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ», στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ».
Όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν αυτή την παροχή, αλλά γενικά και να ενταχθούν σε άλλες παροχές, των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που λειτουργούν στη Λάρισα, χρειάζεται να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: Εκκαθαριστικό Εφορίας για το 2014, Ε9, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Αντίγραφο Ταυτότητας, Κάρτας Ανεργίας και Βιβλιαρίου Υγείας, στο γραφείο Διαμεσολάβησης των Δομών, που βρίσκεται στη Διεύθυνση Πρόνοιας, επί της οδού Μανωλάκη 9-11.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διαμεσολάβησης στο τηλέφωνο 2410-535821 και στον Εθνικό Μηχανισμό Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο τηλέφωνο 801 11 22 444 (αστική χρέωση) καθημερινά από 9 π.μ.-5 μ.μ.
Απ’ την άλλη όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μπορούν να επικοινωνήσουν είτε με τον Εθνικό Μηχανισμό Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο τηλ. 801-1122-444 είτε με το Κοινωνικό Συσσίτιο στο τηλέφωνο 2410-566795, καθημερινά 9:00-17:00, στην οδό Μύρων 7.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass