ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ SELF SERVICE

Παίρνουν το πλύσιμο στα... χέρια τους

* Η «ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ» ΤΩΝ ΑΥΛΩΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΕΚΙ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2014 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:24
 
Του Κ. Γκιάστα
Καλοκαίρι της δεκαετίας του ‘80. Ο Έλληνας στην αυλή με φραπεδάκι στο τραπέζι και το ράδιο ανοιχτό. Σαπουνάδα μπόλικη και μεράκι. Το πλύσιμο ήταν μια πραγματική ιεροτελεστία.
Στις καλές δεκαετίες του ’90 και του ’00 ο Έλληνας με αρκετά χρήματα στην τσέπη είχε την πολυτέλεια να το αφήνει στα χέρια άλλων, «μέσα - έξω» ζητούσε και εξαφανιζόταν για να το πάρει το απόγευμα έτοιμο.
Εδώ και μερικά χρόνια όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα αστικά κέντρα ψήλωσαν, οι αυλές χάθηκαν, τα χρήματα λιγόστεψαν. Το μεράκι για πλύσιμο όμως έφυγε; Όχι, απλά σε κάποιες περιπτώσεις έγινε... self service.
Μια μόδα που έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και μερικά χρόνια στην πόλη δείχνει πως κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιων.
«Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τον χρόνο που θα αφιερώσεις στο πλύσιμο, στα χρήματα που θα σπαταλήσεις και στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις» μας λέει ο κ. Βασίλης Ζαμάνης ιδιοκτήτης ενός τέτοιου καταστήματος στη Λάρισα και συνεχίζει «Ξεκινάς με πρόπλυση συνεχίζεις με πλύση με πιστόλι, με βούρτσα, ξέπλυμα, υγρό κέρωμα και στο τέλος απιονισμένο νερό για να μην αφήνει στίγματα. Είναι εύκολο, φτηνό και το κάνεις μόνος σου».
Από την πλευρά του ένας άλλος ιδιοκτήτης στη Λάρισα ο κ. Γιάννης Νικολίτσας δίνει τη δική του διάσταση: «Είμαστε η αυλή που χάθηκε με τα χρόνια ακόμα και στη Λάρισα. Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που θέλουν να ασχοληθούν με το αμάξι τους αλλά δεν έχουν τον χώρο. Εμείς του προσφέρουμε όσα χρειάζεται για να το κάνει μόνος του».
ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Ρωτήσαμε και τους δύο ιδιοκτήτες για το πόσα χρήματα σπαταλάει ο μέσος όρος των Λαρισαίων επισκεπτών, και μας απάντησαν «Σύμφωνα με τις δικές μας μετρήσεις ο μέσος Λαρισαίος σπαταλάει 3.3 ευρώ σε κάθε πλύσιμο» τονίζει ο κ. Νικολίτσας και συνεχίζει «γενικότερα ο χαρακτήρας του μέσου Λαρισαίου δεν είναι ο «ψείρας» που θα καθίσει να ασχοληθεί με τις ώρες αλλά ψάχνει μια φτηνή και εύκολη λύση ανά πάσα στιγμή. Σε γενικές γραμμές όμως το θέλει περιποιημένο απλά χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, ενώ από την άλλη ο κ. Ζαμάνης λέει «Σε εμάς ο μέσος όρος των χρημάτων που σπαταλάνε οι Λαρισαίοι είναι 3 ευρώ και αν έχει λάσπη μετά από βροχές πάμε στα 3,2 ευρώ», ενώ όσον αφορά στη συχνότητα των επισκεπτών υπογραμμίζει «οι νεαροί είναι αυτοί που έρχονται ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα. Οι οικογενειάρχες επιλέγουν μια φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μια φορά στις δύο εβδομάδες».
Τέλος θέλαμε να μάθουμε και το προφίλ των πελατών που επιλέγουν την λύση του self service για να μας πει ο κ. Νικολίτσας «Εδώ έρχονται κι αυτοί που έχουν Πόρσε και Φεράρι αλλά δύο μέτρα πιο κει θα βρεις και αυτόν που πλένει το παπάκι του ή το ποδήλατο του»...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass