ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ-ΣΙΜ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:

Θέλουμε πρωτιά και διακομματική κυβέρνηση

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 8:03

 

* Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με δύο νέα πρόσωπα *Αύριο στην πλατεία Ταχυδρομείου η ομιλία Μεϊμαράκη

Του Γιώργου Ρούστα

Αισιόδοξοι ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα παγιδευτεί ξανά στα ψέματα και τους λαϊκισμούς της Αριστεράς και θα ψηφίσει τη ΝΔ, η οποία και θα αποτελέσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης» εμφανίστηκαν από τη Λάρισα οι βουλευτές της ΝΔ Αλέκος Κοντός και Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι κάλεσαν τους Λαρισαίους να παραστούν στην προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη αύριο Σάββατο, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στο μεταξύ έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λάρισα με δύο νέα πρόσωπα να φιγουράρουν σε αυτό, σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις) πρόκειται για 30χρονο αγρότη από τη Νίκη του πρώην δήμου Αρμενίου (ο οποίος θα πάρει τη θέση του κ. Χρ. Καλομπάτσιου) και μια γυναίκα, η οποία ήταν στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης η τοπική ΝΟΔΕ έκλεισε ως εκλογικό κέντρο, τον χώρο που είχε ο Ντίνος Διαμάντος στις τοπικές εκλογές, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Παπαναστασίου.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δριμύ κατηγορώ κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ιδιαίτερα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν από τα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, όπου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, οι βουλευτές της ΝΔ Αλέκος Κοντός και Σίμος Κεδίκογλου. Πλαισιωμένοι από τους δύο βουλευτές της Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλο, Χρ. Κέλλα και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Παπαλέξη, οι πρώην υπουργοί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι «η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», ενώ προχώρησαν και σε αυτοκριτική, αφού υποστήριξαν ότι «μάθαμε από τα λάθη μας και δεν πρόκειται να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, ενώ θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς χρονοτριβή τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου «επειδή τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι στενά, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς σε διαρθρωτικές κινήσεις, σε αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και δουλειάς. Για παράδειγμα στις επαφές που είχα με το Επιμελητήριο και με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας κατατέθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις για το πώς το ΕΣΠΑ μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό και αντίστοιχα και η δομή της Αστυνομίας».

Από την πλευρά του ο Αλ. Κοντός ανέφερε ότι «ο ίδιος έχει καταθέσει στο κόμμα συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος των αγροτών» και πρόσθεσε ότι «αναμφίβολα ένα μέρος από το περίφημο πακέτο Γιούνκερ θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πρωτογενή τομέα και κυρίως προς την κτηνοτροφία που πλήττεται. Δήλωσε δε πως «πολύ σωστά ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είπε ότι όταν έλθουν οι εφαρμοστικοί κανονισμοί για τη φορολόγηση των αγροτών δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε αυτά τα μέτρα, διότι όταν διάβασα τα νέα μέτρα και έβαλα κάτω τους αριθμούς, διαπίστωσα ότι οδηγούν σε αφανισμό της ελληνικής περιφέρειας, γιατί δεν είναι εφαρμόσιμα, γιατί αν πάμε σε 26% φορολογία, 100% προκαταβολές και τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα».

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν είχε οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική και μόλις χθες ο νέος υπουργός κ. Χριστοδουλάκης προσπάθησε να βρει τρόπο οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας από την Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει το θέμα. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί έκλειναν πονηρά το μάτι στους πρόσφυγες να έρθουν στην πατρίδα μας κι εμείς όχι μόνο δεν θα τους διώχναμε, αλλά θα τους μεταφέραμε δωρεάν και μέχρι τα σύνορα». Έθεσαν ακόμη και το πρόβλημα της ασφάλειας για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια οι κ. Κοντός, Κεδίκογλου υποστήριξαν ότι «ποτέ άλλοτε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μια κυβέρνηση δεν έκανε τόσο ζημιά στη χώρα όσο η κυβέρνηση του Τσίπρα, ενώ προσωπικά ο πρωθυπουργός είπε αλλεπάλληλα ψέματα στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν είμαστε αλαζόνες για να δηλώσουμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε, γιατί πιθανές νέες εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα».

Στη συνέχεια ακολούθησαν σχετικές δηλώσεις από τους βουλευτές κ. Χαρακόπουλο, Κέλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass