ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αισθητικές παρεμβάσεις στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2015 0:17

 

Στόχους, προκειμένου η πόλη της Ελασσόνας να αλλάξει προς το καλύτερο, βάζει ο δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου. Μια πόλη που όπως συνηθίζει να λέει «πρέπει να δουλεύει με κανόνες. Με υποχρεώσεις και απαιτήσεις και από το δήμο αλλά και από τους πολίτες». Με αφορμή τον νέο κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων του δήμου Ελασσόνας ο κ. Ευαγγέλου διευκρινίζει ότι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις και όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία της πόλης. Όπως είναι για παράδειγμα στις εισόδους της Ελασσόνας. Επίσης, στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η δημόσια παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής προκειμένου «να γνωρίζουν οι πολίτες τι έργα έχουν γίνει και τι σχεδιασμός υπάρχει».

Παράλληλα, σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των περιπτέρων υποστήριξε στην «Ε» ότι αυτός αναμένεται να ισχύσει όχι μόνο για τα νέα περίπτερα αλλά και για όσα ήδη λειτουργούν με τη σταδιακή αντικατάστασή τους και προσαρμογή τους στους νέους κανόνες.

Ο εν λόγω κανονισμός θεσπίζει τις προδιαγραφές και τους κανόνες για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων που δύναται να εκμεταλλευτούν τα περίπτερα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ελασσόνας, ο οποίος θα δεσμεύει τις δημοτικές υπηρεσίες, τους δικαιούχους των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων, αλλά και τους μισθωτές τους.

Σκοπός του κανονισμού είναι η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων του δήμου Ελασσόνας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους, των ατόμων με ειδικές αναπηρίες αλλά και των οχημάτων που κινούνται πλησίον αυτών.

«Όλοι μαζί οφείλουμε να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς και να πράξουμε το αυτονόητο. Οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση στην πόλη που ζούμε και κινούμαστε» ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας για να επαναλάβει ότι «με τη ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων και τα όρια που θέτει μέσω αυτού ο δήμος, προστίθεται μια ακόμη ψηφίδα στο παζλ της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Στόχος μας, είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο όπου ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει τα δικαιώματα μα και τις υποχρεώσεις του. Θα ήθελα επιπλέον και πάλι να τονίσω πως πόλη είναι όλοι. Χωρίς τη βοήθεια όλων των συμπολιτών τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Σχετικά με το νέο κανονισμό καθαριότητας που και αυτός εγκρίθηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας, υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι κανονισμός προστίμων. Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού και αυτό τον δείκτη πρέπει να τον ανεβάσουμε ψηλά».

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός καθαριότητας προβλέπει μια σειρά από «ποινές» σε περίπτωση που κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες καθαριότητας. Μεταξύ άλλων προβλέπει 60 ευρώ πρόστιμο για όποιον πετά κάτι κάτω και όχι σε κάδο, 70 ευρώ πρόστιμο σε όποιον αφήνει τη σακούλα των απορριμμάτων εκτός του κάδου, 100 – 400 ευρώ σε οχήματα που αδειάζουν μπάζα σε κοινόχρηστους χώρους, 100 ευρώ πρόστιμο για αφίσες και πανό.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass