ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΑΝΔΡΑΚΗ

«Ανοίξτε τον δρόμο. Θα κλείσουμε...»

* «Ο τζίρος των παλιών καταστημάτων έπεσε 70%, ενώ εκείνα που άνοιξαν περιμένοντας αυτό το έργο τώρα είναι εγκλωβισμένα», τονίζουν μεταξύ άλλων στην «Ε»

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 0:26
«Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θα τραβήξουμε συμβολικά τα πλαστικά απαγορευτικά μέσα στις επόμενες ημέρες αν δεν λάβουμε κάποια επίσημη δέσμευση» λένε μερικοί από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θα τραβήξουμε συμβολικά τα πλαστικά απαγορευτικά μέσα στις επόμενες ημέρες αν δεν λάβουμε κάποια επίσημη δέσμευση» λένε μερικοί από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Του Κ. Γκιάστα

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για αρκετούς καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Λαγού, ήταν η ανακοίνωση της δίμηνης παράτασης παράδοσης της οδού Σανδράκη λόγω κατασκευής κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση με την Εθνική Οδού Λάρισας – Κοζάνης. Οι εργασίες που αναμένονταν να ξεκινήσουν χθες θα διαρκέσουν δύο μήνες κάτι που σημαίνει πως τότε θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που συνδέει την οδό Λαγού με την Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας αλλά και την Παπανδρέου.

«Δεν πάει άλλο όμως» φώναξαν χαρακτηριστικά χθες στη συνάντησή τους με την «Ε» οι επιχειρηματίες κ.κ. Φιλιππίδης, Αντωνιάδης, Μανώλης, Αρσενίου, Τσιόρας, Μακρυγιάννης εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της αγανάκτησής τους.

«Από τη στιγμή που ο δρόμος έκλεισε όλη η πελατεία διοχετεύεται προς τη Νέα Σμύρνη και προς το κέντρο. Είμαστε πεσμένοι 70% με στατιστικά στοιχεία» λένε κάποιοι πιο παλιοί στην περιοχή. «Είμαστε από το 2006 σε αυτό τον δρόμο και βλέπουμε αυτή τη μεγάλη πτώση. Δεν είναι μόνο λόγω κρίσης είναι και λόγω του δρόμου σε μεγάλο βαθμό. Πέρυσι τον Αύγουστο θα άνοιγε ο δρόμος. Μετά είπαν Φεβρουάριο και μετά πως τον Ιούνιο θα ανοίξει μια λουρίδα. Έπειτα πήγαμε τέλη Αυγούστου και τώρα τέλη Οκτωβρίου. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές να επαναλαμβάνεται και δεν έχουμε άλλες αντοχές».

Εκεί όμως βρίσκονται και καταστηματάρχες που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών: «Ανοίξαμε τα μαγαζιά γιατί μάθαμε για το έργο και θα ήταν ευκαιρία. Είπαμε πως θα ανοίξει ο δρόμος και θα έχει ζωντάνια. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που τα ανοίξαμε. Όμως την πατήσαμε καθώς δεν έχει κόσμο έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία».

Συνεχίζοντας έθιξαν και το θέμα της ταλαιπωρίας των οδηγών. «Οι αρμόδιοι θα πρέπει να νοιαστούν για τον κόσμο αυτόν που ταλαιπωρείται. Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα. Τώρα από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει η κίνηση των οχημάτων σε όλη τη Λάρισα θα γίνει ένας πανικός. Όσοι έρχονται από εδώ θα πρέπει να κάνουν γύρους για να πάνε στην Κοζάνης για παράδειγμα. Προσπάθησε να μπεις στην περιοχή την Τετάρτη που είναι η Λαϊκή. Δεν περνάς καθόλου. Από παντού είσαι εγκλωβισμένος. Υπάρχουν επαγγελματίες που μας τροφοδοτούν και έχουν αγανακτήσει και αυτοί με την κατάσταση. Απαιτούμε να ανοίξει ο δρόμος γιατί είναι έτοιμος. Τα προβλήματα έρχονται σε εμάς. Θα κλείσουμε, κινδυνεύουμε άμεσα. Όσους πελάτες είχαμε από Φαλάνη, Γιάννουλη, Αμπελώνα τους χάσαμε. Πάνε από άλλο δρόμο και δεν έρχονται από εδώ. Είμαστε αγανακτισμένοι και χρεωμένοι. Ελπίζαμε στο άνοιγμα του δρόμου και είμαστε σε δεινή θέση» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και σε τρόπους αντίδρασης. «Πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους. Πληρώνουμε ενοίκια και τα έξοδα τρέχουν. Είμαστε νόμιμοι και απαιτούμε σεβασμό. Κοιτάξτε γύρω σας τα περίπτερα στον δρόμο και γύρω από αυτόν έκλεισαν γιατί δεν είχαν δουλειά. Αν είναι για πενήντα μέτρα να μείνει κλειστός για τρία χρόνια τότε καήκαμε. Ας δώσουν τη μια λωρίδα όπως είχαν υποσχεθεί. Δεν γίνεται να παίζουνε με τις δικές μας τις δουλειές. Δεν ξέρουμε τι διαφορές υπάρχουν αλλά δεν μας απασχολούν. Εμείς θέλουμε να ανοίξει ο δρόμος. Μας έχουνε πεταμένους. Αν δεν μπορούν θα πάμε στο σημείο να πάμε να τον ανοίξουμε εμείς συμβολικά τον δρόμο».

Εν κατακλείδι οι επιχειρηματίες τόνισαν πως ζητάνε μια επίσημη απάντηση αλλιώς ανέφεραν πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν το δίκιο τους διά της νομικής οδού καθώς μίλησαν για διαφυγόντα έσοδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass