ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Αλλάζει το δίκτυο ύδρευσης στη Χαραυγή

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2015 18:31

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες και τα έργα στη συνοικία των Αγ. Σαράντα ενώ για τις αρχές του 2016 προγραμματίζονται νέα έργα σε συνοικίες και κεντρικές οδούς

Υπογράφηκε προχθές, μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στη συνοικία της Χαραυγής.

Είναι η δεύτερη σύμβαση που αφορά σε έργα σε συνοικίες της πόλης (προ μηνός υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνοικία των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων) ενώ ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΛ θέλει τους επόμενους μήνες, την υπογραφή συμβάσεων για τη συνοικία του Ιπποκράτη αλλά και για κεντρικές οδούς, μεταξύ των οποίων η Βόλου, η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Φαρσάλων και, η Καρδίτσης.

Οι δυο συμβάσεις, αφορούν σε μεγάλα τμήματα των δυο συνοικιών με τα έργα να εντάσσονται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη σταδιακή, τα επόμενα χρόνια, αντικατάσταση του παλαιού δικτύου αμιάντου με πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ετσι σε επόμενη φάση θα προκηρυχθούν τα έργα σε συνοικίες όπου απαιτείται αλλά και η δεύτερη φάση στις συνοικίες όπου υπογράφηκε ήδη η σύμβαση. Εργα που, παρά τον σκοπό τους, όπως είναι αυτονόητο θα προκαλέσουν αναστάτωση στους κατοίκους των περιοχών με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή τους σε διάστημα από 8 μήνες έως ένα έτος.

ΧΑΡΑΥΓΗ

Προχθές, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της αναδόχου εταιρίας («ΣΤΕΝΤΩΡ ΑΕ») Λεωνίδας Καρακίτσιος υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Χαραυγής» προϋπολογισμού 1,48 εκατ. ευρώ.

Με τον κ. Καφφέ να διευκρινίζει στην «Ε» πως «το έργο περιλαμβάνεται σε σειρά έργων που έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΛ και αφορά την αντικατάσταση παλιών αγωγών ύδρευσης, με αγωγούς νέας τεχνολογίας από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, σε όλη την πόλη της Λάρισας. Όλα αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των κτιρίων της περιοχής. Εφόσον απαιτηθεί θα κατασκευαστεί και ορατό δίκτυο, για προσωρινή υδροδότηση, έως την ολοκλήρωση του νέου δικτύου. Τα παλιά δίκτυα θα καταργηθούν και θα απομονωθούν.

Στο έργο συμπεριλήφθηκαν εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, σε όλους τους δρόμους του τμήματος που αφορά στη σύμβαση». Με τον κ. Καφφέ να καταλήγει ζητώντας «την κατανόηση των κατοίκων για την ενόχληση που θα υποστούν κατά την κατασκευή του έργου που θα διαρκέσει περίπου 8 μήνες».

Διευκρινίζεται πως το έργο στη συνοικία της Χαραυγής περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Φαρσάλων, Ακαρνανίας, Καραμανλή, Δούκα, Αλεξανδρουπόλεως ενώ όπως προαναφέρθηκε, σε επόμενη φάση θα γίνει αντικατάσταση των παλιών αγωγών στο υπόλοιπο της συνοικίας. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΔΡΟΜΟΙ

Για τις αρχές του 2016 προγραμματίζονται έργα αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης σε κεντρικές οδούς μεταξύ των οποίων, η Βόλου (από την αρχή της έως το ύψος του κέντρου «Φάληρο»), η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Φαρσάλων, η Καρδίτσης (από την αρχής έως το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου).

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στη συνοικία των Αγ. Σαράντα, περιλαμβάνει την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών: 31ης Αυγούστου, Αεροδρομίου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Νικηταρά και, 25ης Μαρτίου. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε ήδη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass